4 Σεπ 2013

Hagel : Ρίσκο η επέμβαση, ρίσκο η μη επέμβαση

Η Επιτροπή Εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α, προτείνει όρια στη χρήση στρατιωτικής δύναμης, θέτοντας τον όρο να μη βρίσκονται Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας. Το ψήφισμα περιορίζει την επέμβαση στις 60 ημέρες, με ένα περιθώριο επιπλέον 30 ημερών, εάν τούτο χρειαστεί.

Ο ΥΠ.ΕΞ. των Η.Π.Α John Kerry ανέφερε ότι "η Συρία δεν είναι Ιράκ, έχουμε τις αποδείξεις." Εξάλλου όπως είπε ο John Kerry, ο Πρόεδρος Obama δεν ζητά από τις Η.Π.Α να πάνε σε πόλεμο, παρά μόνο να υποβαθμίσουν και να περιορίσουν την ικανότητα του Σύριου Προέδρου Assad, να επαναλάβει μια χημική επίθεση.
Επίσης ο Υπ/ Άμυνας Chuck Hagel, μεταξύ άλλων, είπε ότι ρίσκο είναι η ενέργεια, ρίσκο είναι και μη ενέργεια, εννοώντας την επέμβαση των Η.Π.Α στη Συρία.
Πάντως οι Η.Π.Α φοβούνται σε δεύτερο χρόνο κι όλα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, την ανάληψη της εξουσίας από την Αλ-Κάιντα, μέσω των επαναστατών, κάτι βέβαια που το εξορκίζουν & σίγουρα θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και απορρύθμιση όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: