6 Οκτ 2013

Ιστορία

6 Οκτωβρίου
1847 Δημοσιεύεται σαν σήμερα, για πρώτη φορά, το κλασσικό μυθιστόρημα Jane Eyre, της Αγγλίδας συγγραφέως Charlotte Bronte, το οποίο έγινε γρήγορα επιτυχία.
1887 Γεννιέται ο Le Corbusier, Ελβετός αρχιτέκτονας, δημιούργησε πρωτοποριακές φόρμες, σε απλή γραμμή, γνωστός για την περίφημη πολυθρόνα που φέρει το όνομά του, πατέρας του "μοντερνισμού". (Θαν. 1965)
1906 Γεννιέται η Janet Gaynor, Αμερικανίδα ηθοποιός, η πρώτη γυναίκα που έλαβε το βραβείο Όσκαρ γυναικείας ερμηνείας το 1929.

1912 Έναρξη του Α΄Βαλκανικού πολέμου, με τον Ελληνικό στρατό να απελευθερώνει την Ελασσόνα και τη Δεσκάτη. Το δε Ελληνικό ναυτικό, αποπλέει για το Αιγαίο, μετά την κήρυξη του πολέμου με την Τουρκία.
1915 Α΄Παγκόσμιος πόλεμος : oι δυνάμεις της Αντάντ, στέλνουν τελεσίγραφο στη Βουλγαρία, ως προειδοποίηση, κατά της εισόδου της στον πόλεμο.
1944 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος : οι Ναζί εκτελούν 85 Έλληνες πατριώτες στην τοποθεσία Υμηττού-Χαραυγής.
1981 Δολοφονείται ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και στρατιωτικός Ανουάρ Σαντάτ, από φονταμενταλιστές συνωμότες αξιωματικούς, με 37 σφαίρες, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης. Δείτε το video της δολοφονίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: