21 Νοε 2013

Ιστορία

21 Nοεμβρίου
1694 Γεννιέται ο Βολταίρος, Γάλλος διαφωτιστής, ιστορικός, φιλόσοφος, γνωστός για την ελεύθερη σκέψη του, διατυπωμένη περί της ανεξιθρησκείας, της ελευθερίας του λόγου, που με καυστική ειρωνία σχολίαζε τα της Καθολικής Εκκλησίας. Το συγγραφικό του έργο είναι τεράστιο και υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής της υποδουλωμένης Ελλάδος. «Υπερασπισθείτε την Ελλάδα, διότι εις αυτήν οφείλομεν τα φώτα μας , τας επιστήμας , τας τέχνας και όλας τας αρετάς μας» 

1877 O Thomas Edison, ανακοινώνει ότι ανακάλυψε τον φωνογράφο, μέσο καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου.
1916 A΄ Παγκόσμιος πόλεμος:Το πλωτό νοσοκομείο Βρετανικός, (Britannic sinks in Aegean sea)αδελφό πλοίο του Τιτανικού, βυθίζεται ανάμεσα στο ακρωτήριο του Σουνίου και στο νησί Κέα. Κατασκευάστηκε το 1911 και ήταν το τρίτο υπερωκεάνιο της σειράς του, πιστεύεται ότι επλήγη από Γερμανική νάρκη, το δε ναυάγιο ανακάλυψε ο Ζακ Υβ Κουστώ το 1975. Ακολουθεί video.
1941 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:Ο αρχιτέκτονας ναζί Albert Speer, υψηλός αξιωματούχος κοντά στον Χίτλερ και Υπουργός Εξοπλισμών, ζητά 30.000 Σοβιετικούς αιχμαλώτους πολέμου, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως δούλους-εργάτες, σε τεράστιο έργο προγράμματος αρχιτεκτονικής οικοδόμησης του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: