11 Νοε 2013

Ο κουτσαβάκης Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα όταν το 1941 μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, αυτοκτόνησε μην αντέχοντας την κατοχή της από τις ξένες δυνάμεις. Ο δισέγγονός της και Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, προτίμησε να οδηγήσει τους πολίτες της ίδιας χώρας στην αυτοκτονία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, προκειμένου ο ίδιος να επιβιώσει πολιτικά. 
Τεράστια διαφορά συνείδησης και αντίληψης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με τον αρχηγό της τον κ. Αλέξη Τσίπρα στο βήμα, με μεστό λόγο, ετοιμόλογο, άρθρωση και ξεκάθαρη ροή λόγου, με άριστη γραμματική και σύνταξη, τραβούσε σαν μαγνήτης τους ακροατές και τους θεατές που τον παρακολουθούσαν. Σε αντίθεση, ο Πρωθυπουργός, με ύφος ψεύτικου κουτσαβάκη, με κακό επικοινωνιακό στήσιμο-παρόλα τα μαθήματα που του έχουν γίνει-έκανε λάθη συντακτικά, γλωσσικά, ως απλός απόφοιτος Γυμνασίου Λυκείου, με όχι πάνω από το 15 σε βαθμολογία στο σχολείο, προσπαθώντας με χειρονομίες και κινήσεις που δεν του ταίριαζαν να τραβήξει, μάταια, τα βλέμματα.
Σαμαράς και συνεργάτες
Επιπλέον τον διέκρινε μια ιδιαίτερη αγένεια, που συναντάται συνήθως σε ακροδεξιούς κύκλους, γελάκια που τα ίδια ακριβώς παρατηρούσαμε στα έδρανα των Χρυσαυγιτών, πριν από τις συλλήψεις, φασιστικό χαρακτηριστικό των αλαζόνων. Ο κ. Σαμαράς δεν σεβάστηκε εκατομμύρια λαού, τους πολιτικούς του αντιπάλους θα σεβαστεί?
Τελικά εδώ και καιρό, έχει αρχίσει να δείχνει το ίδιο αντιπαθητικός σαν τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ. Όχι βέβαια ότι δεν θα το πετύχαινε και μόνος του, αργά ή γρήγορα. Εκτόξευσε απειλές, στυλ Φαήλου Κρανιδιώτη, ότι "άμα τον θέλουν στη Βουλή να του φέρονται καλύτερα"!! Μα δεν γνωρίζει, ότι είναι μέσα στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα να παρουσιάζεται στη Βουλή και δεν πρόκειται για προσωπική χάρη?
Αλήθεια, πότε με το καλό θα μας ξανάρθει στη Βουλή, να γράψουμε τις επιθεωρησιακές του ατάκες?

Υ.Γ. Οι κουτσαβάκηδες (-ιδες) εμφανίστηκαν στην Παλιά Αθήνα στα τέλη της βασιλείας του Όθωνα και στις αρχές της βασιλείας του Γεωργίου Α΄, επιδεικνυόμενοι ως δήθεν παλληκαράδες, δηλαδή ψευτόμαγκες.

Πηγή βλ. κουτσαβάκης στη wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: