24 Νοε 2013

Δυτική Αυστραλία:λευκός καρχαρίας σκοτώνει surfer

Είναι γνωστό ότι στην Αυστραλία συνηθίζονται οι επιθέσεις καρχαριών σε surfers αλλά και σε απλούς λουομένους από τον μεγάλο λευκό καρχαρία. Έτσι και πάλι χθές το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 35 ετών άνδρας, ανασύρθηκε νεκρός από επίθεση καρχαρία, σε περιοχή νότια του Perth.

Ο άνδρας έκανε surf νωρίς το πρωί, στο δημοφιλές σημείο για surf Umbies, δίπλα στο Lefthanders, στο Gracetown-Δυτική Αυστραλία, όταν του επιτέθηκε ο λευκός καρχαρίας. Πληροφορίες λένε, ότι νωρίτερα είχε επιτεθεί σε σανίδα του σερφ ενός άλλου άνδρα. Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι στη παραλία, οι οποίοι βοήθησαν να τον τραβήξουν προς την ακτή, στη συνέχεια δε, ελικόπτερο μετέφερε το σώμα του άτυχου άνδρα. Το περιστατικό συνέβη στις 9 περίπου το πρωί και στις 9.05 π.μ. ανακοινώθηκε ο θάνατός του
Σημειωτέον όταν τον ανέσυραν, ήδη έλειπε το αριστερό του χέρι και σάρκα από το δεξί του πόδι. Αναφέρεται ότι ο καρχαρίας τον δάγκωσε και τον κράτησε για 1 λεπτό, ήταν όμως ήδη νεκρός πια όταν τον άφησε από τα δόντια του. Αμέσως όλες οι παραλίες γύρω από το σημείο αυτό έκλεισαν για 24 ώρες και δόθηκε εντολή στο ειδικό Τμήμα αλιέων της περιοχής να εντοπίσουν και να θανατώσουν τον φονικό καρχαρία, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο. Η επίθεση του καρχαρία σ΄αυτή την περιοχή είναι η τρίτη στα τελευταία 9-10 χρόνια, οι προηγούμενες δε το 2004 και το 2010, ήταν επίσης θανάσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: