8 Δεκ 2013

Δουλική η κυβέρνηση απέναντι στη Μέρκελ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων, την απόλυτη χειραγώγηση της κυβέρνησης από την Τρόικα και αυτό λόγω της "δουλικότητας" που τη χαρακτηρίζει σε κάθε βήμα και ενέργειά της.

Η «ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά έχει αποθρασύνει την τρόικα», που εκβιάζει πλέον «ανοιχτά και ευθέως τους δανειολήπτες», τόνισε για το θέμα τον πλειστηριασμών και την καθυστέρηση της επίσκεψης της τρόικας.
«Το διευθυντήριο βρυχάται μπροστά στην υποτακτική, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά», σημείωσε, προειδοποιώντας πως «αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να φτάσει την υποταγή μέχρι τους πλειστηριασμούς, στην πραγματικότητα θα δώσει το πράσινο φως όχι μόνο για να αλλάξουν χέρια οι ιδιοκτησίες αλλά για να αλλάξει χέρια η οικονομία και η χώρα ολόκληρη». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «μετά το καταστροφικό για τα δημόσια ταμεία και τους μικροομολογιούχους PSI», ετοιμάζεται τώρα για ένα ακόμη «έγκλημα», που δεν είναι άλλο από «το πέρας του κύκλου της εσωτερικής υποτίμησης, της εκποίησης της ιδιωτικής περιουσίας, της εκποίησης των χρεοκοπημένων τραπεζών και της μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους με εξευτελιστικές αμοιβές εργασίας και τρομακτικά ποσοστά ανεργίας».

Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προσδεθεί στο άρμα της Μέρκελ, αύξησε το χρέος, διαλύοντας τη κοινωνία και την οικονομία ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: