4 Δεκ 2013

Η χουντοποίηση της παιδείας στην Ελλάδα

Θεοδόσης  Πελεγρίνης
Όταν θέλει να πολεμήσει, να μειώσει ή ενίοτε να εξαφανίσει κάποιος μια χώρα, την πολεμά στην ιστορία της & στον κοινωνικό ιστό της. Κάτι τέτοιο είχε πει ο γνωστός ανθέλληνας Χένρυ Κίσσινγκερ, πριν από αρκετά χρόνια. Η παιδεία στο σύνολό της, μέσω της οποίας διδάσκεται η ιστορία, αλλά και γενικότερα η μόρφωση, η περαιτέρω καλλιέργεια, η ειδικότητα στις επιστήμες, βάλλεται αυτή τη στιγμή, μέσω χουντικών δομών, ενεργειών και προσωπικών επιθέσεων από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο προς τον Πρύτανη ΕΚΠΑ κ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Βέβαια περιττό να πούμε, πως όσοι ερευνήσουν, μάθουν και συγκρίνουν τα Βιογραφικά των δύο καθηγητών, θα διαπιστώσουν ότι του κ. Αρβανιτόπουλου, όχι απλά υπολείπεται αυτό του καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Πελεγρίνη, αλλά ωχριά-επιεικώς-ως προς αυτό του Υπουργού Παιδείας. Ο πραγματικά δημοκράτης, με ελεύθερο πνεύμα, Πρύτανης και καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής, γνωρίζει από την εποχή της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, ότι έχει μπει στο στόχαστρο των κύκλων που επιζητούν την χουντοποίηση των Πανεπιστημίων και την εξάρθρωση-αυτή είναι η σωστή λέξη-της Δημόσιας Παιδείας. Τώρα μπορεί να αναρωτιέσαι "τι περίμενε κάποιος από μια δεξιά κυβέρνηση?" Δίκιο έχετε, αν κάτι τέτοιο σας περνάει από το νου, όμως τόσο δεξιά ή πιο σωστά, τόσο ακροδεξιά πια? Με αρχηγό τον Σαμαρά και αντιπρόεδρο τον δεξιό-άραγε το ΠΑΣΟΚ τι ρόλο παίζει-επίσης Βενιζέλο, αυτές οι ενέργειες είναι μόνο η αρχή.
Η χουντοποίηση, όχι μόνο της παιδείας, αλλά και όλων των Υπουργείων και κατ΄επέκταση των ενεργειών τους, εναντίον των Ελλήνων πολιτών, θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Η λέξη-σύνθημα ΞΥΠΝΗΣΤΕ, δεν αποτελεί επαναστατική παλιά ρήση, αλλά ατομικό και ομαδικό καθήκον του κάθε πολίτη, προκειμένου να ξεριζωθεί η Νέα Χούντα των Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ (όλα τα ψήφισε, άρα είναι συνένοχος στο έγκλημα), για να αναπνεύσουμε επιτέλους.
Το θέμα της παιδείας, στο οποίο η κυβέρνηση προσανατολίζεται, έτσι ώστε να προωθήσει την ιδιωτική εκπαίδευση των πλουσίων, αλλά σε ελλιπή βάση, οι διωγμοί προς τον καθηγητή-Πρύτανη κ. Πελεγρίνη είναι αντισυνταγματικοί και μόνο με την εποχή της αλήστου μνήμης δικτατορίας του 1967, μπορεί να συγκριθεί επιτυχώς.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παραμένει κλειστό με ευθύνη αποκλειστικά του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, επειδή δεν αποδέχτηκε το διάλογο με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, τους έβαλε σε λίστες, τις δημοσιοποίησε, φέρνοντας την κατάσταση προ τετελεσμένου και μετά ζήτησε διάλογο!!!! Πρώτα τους σκοτώνει και μετά θέλει να διαλεχθεί "ο δολοφόνος με το θύμα"? Σε ποιο ευνομούμενο κράτος έχει γίνει κάτι τέτοιο? Όλα αυτά βέβαια με τις ευλογίες του χουντικού καθεστώτος της κυβέρνησης, γιατί στην Ελλάδα, μόνο κατ΄όνομα ονομάζεται δημοκρατία.
Άρθρο Μ.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: