22 Ιαν 2014

Έκθεση στις Βρυξέλλες : Nautilus-Navigating Greece

Έκθεση-εκδήλωση πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στο "Bozar", με την ονομασία Nautilus-Navigating Greece.
H έκθεση εξετάζει τη στενή σχέση των Ελλήνων με την Μεσόγειο θάλασσα, κατά τη διάρκεια του χρόνου και πραγματοποιείται με αφορμή την Ελληνική προεδρία στην Ευρωπαική Ένωση, σε συνεργασία με την μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η έκθεση τονίζει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στη φύση, τον πολιτισμό, την ταυτότητα, την περιπέτεια, τα ταξίδια και την κινητικότητα των Ελλήνων (εμπόριο, μετανάστευση κ.ά). Έχουν συγκεντρωθεί εκθέματα από 30 μουσεία και περισσότερα, πολλά εκ των οποίων περνούν τα σύνορα της χώρας για πρώτη φορά. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 100 αρχαία αντικείμενα ( χάλκινα και μαρμάρινα γλυπτά, τοιχογραφίες, νομίσματα, αγγεία και κεραμικά αγγεία).
Το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η έκθεση, εκτείνεται από την Κυκλαδική (3000 π.Χ.), Μινωική και Μυκηναϊκή τέχνη, τα αρχαϊκά, κλασικά και ελληνιστικά χρόνια και καταλήγει στον Ελληνο-ρωμαικό κόσμο (200 μ.Χ.)
Επιπλέον στον ίδιο χώρο, συμμετέχουν και 23 έργα της σύγχρονης τέχνης.

Η έκθεση στις Βρυξέλλες θα διαρκέσει 2 μήνες από 24/1/2014-27/4/2014.
Πηγή BOZAREXPO-Μετάφραση Μ.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: