10 Ιαν 2014

Υπόθεση Τ.Τ : To Εισαγγελικό πόρισμα

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, σύμφωνα με το Εισαγγελικό πόρισμα. Επιπλέον στους καταθετικούς λογαριασμούς του βρέθηκαν μεγάλα ποσά, τα οποία αυξητικά δεν δικαιολογούνται ούτε εκ της θέσεώς του, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, "καναλάρχης" του ALPHA και επιχειρηματίας, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική φρουρούμενος, χωρίς να έχει μεταφερθεί ακόμα σε Δημόσιο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο.
Ο κ. Κοντομηνάς αντιμετωπίζει για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορίες για απάτη, άμεση συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δηλαδή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο ίδιος πάντως με γραπτή ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα, αλλά θεωρείται ως συλληφθείς, όπως ο Μάριος Βαρότσης και ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης, όλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των 'κόκκινων δανείων" του Τ.Τ, παράλληλα δε έχει ασκηθεί δίωξη για 25 πρόσωπα για την ίδια υπόθεση.

Διαβάστε όλο το Εισαγγελικό πόρισμα.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο. Στους εισαγγελείς Διαφθοράς διαβιβάστηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, πέντε πορίσματα από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε την έρευνά της το 2010, για την περίοδο που αφορά το χρονικό διάστημα 2007- 2012. Επίσης, διαβιβάστηκε και ένα πόρισμα από την Αρχή για την Καταπολέμηση Κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.
Οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να επικέντρωσαν την έρευνά τους σε πολλά δάνεια, εκ των οποίων τα επτά αφορούν μεγάλο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, ενώ τρία από αυτά χαρακτηρίζονται «κραυγαλέες περιπτώσεις».
Πηγή Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: