23 Φεβ 2014

Διαίρεση της Ουκρανίας, κάτι σαν την Βόρεια & Νότια Κορέα?

Γρήγορο και αποτελεσματικό. Ποιο? Το ελικόπτερο βέβαια, που απ΄ότι φαίνεται, συνηθίζεται σε περιπτώσεις διαφυγής Προέδρων και Πρωθυπουργών. Αργεντινή και Ουκρανία το χρησιμοποίησαν με επιτυχία, γιατί όχι κι εμείς? Στο μεταξύ, η Γιούλια Τιμοσένκο συνομίλησε με την προστάτιδά της, την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, η οποία ήδη έχει προσφέρει αμέριστη βοήθεια στην Ουκρανική αντιπολίτευση.
Τα ανταλλάγματα που σίγουρα υπάρχουν, απλά περιμένουμε να τα δούμε σε λίγο καιρό. Το διεθνές Ρωσικό site RT μιλάει για καταστροφική πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης προς την Ουκρανία. Ήδη παρατηρούνται αποσχιστικές τάσεις, με την χώρα να χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική Ουκρανία, με την μεν πρώτη να επηρρεάζεται από τη Ρωσία και την δεύτερη να βάζει πλώρη για εξάρτηση από την Ευρώπη.
Θυμίζει κάτι από το πνεύμα της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, ελπίζουμε δε, να μην πραγματοποιηθεί μια τέτοια διαλυτική διαίρεση στη χώρα και μόνοι τους οι Ουκρανοί να βάλουν τάξη στην χαοτική κατάσταση που επικρατεί με ψυχραιμία, χωρίς τις "προστάτιδες" δυνάμεις.
Η παγκόσμια ιστορία έχει καταδείξει πως τέτοιου είδους προστασίες, μόνο βλαβερά αποτελέσματα έχουν επιφέρει στις χώρες που επιζητούν την εξάρτηση.
Ε δ ώ το video από τη διαφυγή του Προέδρου της Ουκρανίας Β. Γιανουκόβιτς.
Άρθρο Μ.Γ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: