26 Φεβ 2014

Προσοχή στο κενό

Μόλις χθες γράφαμε στη mini.press για τον κεντρώο χώρο, που επί της ουσίας δεν υπάρχει, επειδή αυτοί που τον εκπροσωπούσαν μέχρι σήμερα, είναι ήδη εφθαρμένοι και διεφθαρμένοι από τη χορήγηση υπερβολικής δόσης εξουσίας. Όπως γράψαμε, χρειάζονται δυναμικές και ριζοσπαστικές προοπτικές.
Σήμερα μια έκπληξη περίμενε τους παρατηρητές της Ελληνικής πολιτικής σκηνής : η δημιουργία ενός κινήματος, έτσι θα το ονόμαζα (χωρίς συνειρμούς), με την ονομασία το Ποτάμι, από τον γνωστό δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, που βρίσκεται για 30 χρόνια στη δημοσιογραφία. Ένας άνθρωπος της έρευνας και των μή πεπατημένων δρόμων του ρεπορτάζ, ο οποίος τόλμησε να εισέλθει στην αρένα, έστω κι αν φαγωθεί. Στην ουσία αυτό εννόησε, όταν είπε ότι δοκιμαστικά θα προσπαθήσει.
Ας το δούμε θετικά το εγχείρημά του και ο χρόνος θα αποδείξει την αποτελεσματικότητά του. Θεωρούμε ότι σήμερα έχει έντιμες προθέσεις.

Ο ίδιος είπε :«...Αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήματα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολιτική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκιου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.»
Συνεχίζοντας δε, εξήγησε γιατί ο ίδιος δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο :
«Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς. Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν αποτύχουμε – αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους «Πρωταγωνιστές» και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο Protagon. Και εδώ θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους συνεργάτες μου. Στην τηλεόραση, στο Protagon, στην εφημερίδα. Τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ 
Μ.Γ.Δ.

1 σχόλιο:

Kallifroni Valsami είπε...

Καλημερα.....δεν εχετε ακουσει οτι με κατι βαρυχειμωνιες τα ποταμια φουσκωνουν και πνιγουν και εξαφανιζουν οτι βρουν στο διαβα τους, μεχρι να φτασουν στη θαλασσα;;;;