1 Μαρ 2014

Επιστολή του Χίτλερ από το 1919 για τις διώξεις των Εβραίων

Η ανθρωπότητα γνωρίζει τον φανατικό αντισημιτισμό του εγκληματία πολέμου & της ανθρωπότητας Χίτλερ. Κάτι που τρεφόταν μέσα του χρόνια νωρίτερα από την τελική εκδήλωσή του. Έτσι λοιπόν, η πιο παλιά έκφραση του αντισημιτισμού του Αδόλφου Χίτλερ φανερώνεται σε επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο το 1919.

Η επιστολή αυτή, αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη από το Simon Wiesenthal Center. Η αυθεντικότητα της επιστολής, που αποτελεί ντοκουμέντο στην ιστορία φρίκης του Τρίτου Ράιχ, πιστοποιήθηκε το 1988.
Στην επιστολή, ο Αδόλφος Χίτλερ υποστηρίζει ότι τελικός σκοπός της κυβέρνησης πρέπει να είναι ο εκτοπισμός των Εβραίων.
Αναφέρει επίσης τον ιουδαϊσμό ως φυλή (και όχι ως θρησκεία) που βασίστηκε στην ενδογαμία και ενδιαφέρεται μόνο για «το χρήμα και την δύναμη». Όπως δήλωσε ο ραβίνος Μάρβιν Χίερ, διευθυντής του Simon Wiesenthal Center, «ο Χίτλερ έγραψε αυτή την επιστολή το 1919. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα την υλοποίησε ως Καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ». Ο Χίτλερ αναφέρει στην επιστολή για τους Εβραίους ότι: «Θέλω να εκτοπιστούν από ένα νομικό σύστημα, βάση του οποίου η κυβέρνηση θα τους διώξει νόμιμα». Σύμφωνα με τον Χίερ, όταν ο Χίτλερ έγραψε την επιστολή, στις 16 Σεπτεμβρίου του 1919, ήταν 30 χρόνων, βετεράνος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και εργαζόταν για την προπαγανδιστική ένωση του Γερμανικού στρατού. 
Ο επόπτης του, Καρλ Μάιρ ήταν εκείνος που τον οδήγησε να γράψει την επιστολή, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις από τον στρατιωτικό κατάσκοπο Γκέμπλιχ για τη θέση του στρατού απέναντι στους Εβραίους.
Η επιστολή ανακαλύφθηκε από τον Αμερικανό στρατιώτη Ουίλιαμ Ζίγκλερ, στα αρχεία των Ναζί κοντά στην Νυρεμβέργη το 1945.

Το ίδρυμα Simon Wiesenthal την αγόρασε από ιδιώτη έναντι 150.000 δολαρίων & ήδη εκτίθεται στο μουσείο του στο Λος Άντζελες από το 2011.
Πηγή TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: