20 Μαρ 2014

MH370 : Συναγερμός στον νότιο Ινδικό Ωκεανό-Φωτογραφίες

Τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροπλάνου βρίσκονται, μάλλον, στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στην Αυστραλία και μάλιστα πολύ μακριά και σε αντίθετη κατεύθυνση, από την διαδρομή του. Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, από το βήμα της βουλής, ανακοίνωσε  πως από δορυφορικές λήψεις, εντοπίστηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυο αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο.
Αυτό αμέσως σήμανε παγκόσμιο συναγερμό! Τα αντικείμενα έχουν βρεθεί 3.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ, ενώ το ένα από τα δυο αντικείμενα, έχει μήκος 24 μέτρα. "Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια" κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). 

"Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος "αρκετών χιλιάδων μέτρων" και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση" παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες, δήλωσε ο Γιανγκ.
Η Μαλαισία στέλνει στην περιοχή των ερευνών έξι πλοία και τρία ελικόπτερα, ενώ η Αυστραλία έχει στείλει ένα αεροσκάφος. Αναμένονται άλλα τρία αεροπλάνα για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.
To video από την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: