8 Μαρ 2014

Έξω από την θάλασσα του Vietnam αγνοείται το αεροσκάφος

Άφαντο το αεροπλάνο της Malaysia Airlines, με πτήση MH 370 από την Κουάλα-Λουμπούρ προς το Πεκίνο, με 227 επιβαίνοντες & 12 άτομα πλήρωμα. Σίγουρα υπάρχει θλίψη, πανικός και φόβος, αλλά ακόμα ούτε τα συντρίμμια δεν έχουν βρεθεί. Το αεροσκάφος χάθηκε στη Νότια θάλασσα της Κίνας, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις κακοκαιρίας και χωρίς την εκπομπή σήματος κινδύνου.

Η πραγματική πορεία πτήσης της MH 370
Πολλά αεροσκάφη καθώς και πλοία διαφόρων χωρών, χτενίζουν την περιοχή 17 ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η τελευταία καταγεγραμμένη επικοινωνία, πραγματοποιήθηκε στα μισά περίπου της διαδρομής, μεταξύ Μαλαισίας και του νοτίου άκρου του Vietnam. Η Κίνα και οι Φιλιππίνες έχουν στείλει πλοία για να ψάξουν, αλλά και η Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες και Η.Π.Α στέλνουν και στρατιωτικά επίσης αεροπλάνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πετούσε στα 35.000 πόδια μετά το τελευταίο "ανέβασμα"στον αέρα. Ο πιλότος 53 ετών, αναφέρεται ως έμπειρος, έχοντας 18.365 ώρες πτητικής πείρας. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί κυρίως σε Μαλαισία, Κίνα, Αυστραλία αλλά και σε όλο τον κόσμο γι αυτή την εξαφάνιση.
Η εταιρεία είπε ότι άνθρωποι από 14 εθνικότητες ήταν μεταξύ των 227 επιβατών, εκ των οποίων τουλάχιστον τουλάχιστον 152 Κινέζοι, Μαλαισιανοί 38, 7 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 5 Ινδοί, 5 Γάλλοι και 3 Αμερικανοί.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι το αεροπλάνο συνετρίβη, η απώλεια θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη περίπτωση θανατηφόρων ατυχημάτων, που σχετίζονται με ένα Boeing 777 σε λιγότερο από ένα χρόνο και μακράν το χειρότερο, από τότε που μπήκε σε υπηρεσία το 1995.
Πηγή REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια: