22 Απρ 2014

Ιστορία

22 Απριλίου
1519 Ο Ισπανός κατακτητής Ερνάν Κορτές ιδρύει την Βέρα Κρουζ στο Μεξικό.
1616 Πεθαίνει ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Ισπανός συγγραφέας, λογοτέχνης με το πιο γνωστό έργο του, που εκδόθηκε αρχικά το 1605 και το δεύτερο μέρος του το 1615 "Δον Κιχώτης
1724 Γεννιέται ο Γερμανός φιλόσοφος Immanuel Kant . Το σημαντικό έργο του, κινείται ανάμεσα στον ορθολογισμό και τον εμπειρισμό.
1870 Γεννιέται ο Vladimir Lenin, Ρώσος πολιτικός, ηγέτης της Ρωσίας και αρχηγός των Μπολσεβίκων για την επανάσταση το 1917.
1904 Γεννιέται ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, θεωρητικός φυσικός, γνωστός και ως ο 
R. Openheimer
πατέρας της ατομικής βόμβας και διευθυντής για το "Σχέδιο Manhattan", το μυστικό πρόγραμμα  κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου στον κόσμο, στο Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό.
1915 Ξεκινά η δεύτερη μάχη στηνYpres-Belgium, κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου πολέμου, με επίθεση των Γερμανών στις συμμαχικές δυνάμεις του μετώπου, με δηλητηριώδη αέρια. 
1931 Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.
1959 H διάσημη Αγγλίδα μπαλλαρίνα Margot Fonteyn, αφήνεται ελεύθερη από φυλακή του Παναμά, όπου έμεινε για 24 ώρες. Αιτία ήταν ο σύζυγός της Dr. Roberto Arias, πρέσβης του Παναμά στο Λονδίνο, για τον οποίο υπήρχαν φήμες, ότι μαζί με άλλους θα προσπαθούσαν να ανατρέψουν το καθεστώς στον Παναμά του Ernesto de la Guarda.
1970 The first Earth Day. Γιορτάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως η ημέρα της γης στις Η.Π.Α, θέλοντας να αφυπνήσει τον κόσμο στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Εκατομμύρια Αμερικανοί και μεταξύ τους χιλιάδες φοιτητές από κολλέγια, συμμετείχαν σε πορείες, εκπαιδευτικά προγράμματα και διάφορες εκδηλώσεις εκείνη την ημέρα. 
1994 Πεθαίνει ο Richard Nixon, 37ος Πρόεδρος των Η.Π.Α, γνωστός για την απόφασή του να εμπλακεί η Αμερική στο πόλεμο του Βιετνάμ και για το σκάνδαλο Watergate, που τον ανάγκασε σε παραίτηση στις 9 Αυγούστου 1974.

Δεν υπάρχουν σχόλια: