5 Απρ 2014

Η σύντροφος του Hitler Εύα Μπράουν ίσως ήταν Εβραία

Ερευνητές στην Αγγλία, ισχυρίζονται ότι η Εύα Μπράουν, σύντροφος του δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ, είχε Εβραικές ρίζες. Επειδή δε, γνωρίζουμε ότι οι ναζί, μεταξύ άλλων, κυνηγούσαν τους Εβραίους, είναι να απορεί κάποιος για την επιλογή του δικτάτορα.

Η σύζυγος-την παντρεύτηκε 1 ημέρα πριν πεθάνει-του Αδόλφου Χίτλερ, Εύα Μπράουν, είχε Eβραϊκές ρίζες, σύμφωνα με νέες αναλύσεις γενετικού υλικού (DNA) που διενεργήθηκαν για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο θα μεταδοθεί την Τετάρτη από το Βρετανικό κανάλι Channel 4.
Η θέση αυτή στηρίζεται στην ανάλυση μαλλιών από μία βούρτσα που βρέθηκε στο Μπέργκχοφ, στην κατοικία του Χίτλερ στη Βαυαρία, όπου η Εύα Μπράουν πέρασε σημαντικό μέρος του χρόνου της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στα μαλλιά της οι ερευνητές, βρήκαν μια ειδική ακολουθία DNA που «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό» με τους Eβραίους εσκενάζι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 80% του εβραϊκού πληθυσμού.
Στη Γερμανία πολλοί Εβραίοι εσκενάζι μεταστράφηκαν στον καθολικισμό κατά τον 19ο αιώνα.

«Είναι μία προκλητική ανακάλυψη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έβρισκα ένα αποτέλεσμα που είναι εν δυνάμει τόσο καταπληκτικό», σχολίασε ο Μαρκ Έβανς, παρουσιαστής του «The Dead Famous DNA» του Channel 4.

Σύμφωνα με τους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, όλα δείχνουν πως τα μαλλιά που αναλύθηκαν, ανήκουν πράγματι στην Εύα Μπράουν. Όμως ο μόνος τρόπος για να αποδειχτεί επίσημα, θα ήταν η σύγκρισή τους με το DNA των δύο ζώντων απογόνων της – αλλά οι τελευταίες αρνούνται να υποβληθούν στον έλεγχο.
Πηγή Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: