22 Μαΐ 2014

Ιστορία

22 Μαίου
334 π.Χ. Η Μάχη του Γρανικού ποταμού, αποτελεί την πρώτη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά της Περσικής Αυτοκρατορίας, η οποία τον καθιέρωσε ως μεγάλο στρατηλάτη.
1813 Γεννιέται ο Γερμανός συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ.
1825 Δολοφονείται στο Ναύπλιο η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της Ελληνικής επανάστασης.
1859 Γεννιέται ο sir Arthur Conan Doyle, Βρετανός φυσικός και συγγραφέας, ο δημιουργός των αστυνομικών περιπετειών & του ντετέκτιβ Sherlock Holmes. (φωτογραφία)
1885 Πεθαίνει ο κορυφαίος Γάλλος λογοτέχνης Βίκτωρ Ουγκώ, ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος του ρεύματος του γαλλικού Ρομαντισμού.
1907 Γεννιέται ο Ερζέ, Βέλγος συγγραφέας, ο δημιουργός των "Περιπετειών του Τεν Τεν".
1907 Γεννιέται ο sir Lawrence Olivier, σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για την εξαιρετική ερμηνεία του σε Σαιξπηρικούς ρόλους & για τον δεσμό του με την Βίβιαν Λη.
1924 Γεννιέται ο Σαρλ Αζναβούρ, Γάλλος τραγουδιστής και ηθοποιός, Αρμενικής καταγωγής, με πραγματικό όνομα Βαγινάκ Αζναβουριάν.
1939 Υπογράφεται Συνθήκη μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, δυνάμεων του Άξονα, η οποία τελικά περιέλαβε και την Ιαπωνία, γνωστή ως Pact of steel.
1972 O Πρόεδρος των Η.Π.Α, R. Nixon, επισκέπτεται τη Σοβιετική Ένωση. Τον υποδέχονται με λαμπρή τελετή, ο Πρόεδρος Λ. Μπρέζνιεφ & η Σοβιετική ηγεσία.
1999 Πεθαίνει ο Νίκος Δενδραμής, από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, έπαιξε δε με την Κυβέλη σε ηλικία 17 ετών.
2005 Πεθαίνει ο ηγέτης & Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε, Χαρίλαος Φλωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: