22 Ιουν 2014

Το ΟΧΙ του Λαφαζάνη στους φθαρμένους του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Σίγουρα πολλοί αναρωτιούνται γιατί τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν τόσο έντονα. Δεν είναι τυχαίο όμως ότι το μέλι της εξουσίας που διαφαίνεται να έρχεται προς την αξιωματική αντιπολίτευση, έχει μαζέψει πολλούς κηφήνες του ΠΑ.ΣΟ.Κ, οι οποίοι βέβαια ενδιαφέρονται μόνο για τα οφέλη της εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα, το οποίο πήρε ψήφους εξαιτίας της καθαρότητας των ιδεών του και όχι γιατί προσομοίαζε σε κεντροαριστερά "παλαιολιθικά" σχήματα.

Tα ξίφη τους όσον αφορά τη μετέπειτα πορεία και την πολιτική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τα στελέχη του κόμματος, ενώ στη συνεδρίαση έγινε και αναφορά για συμμαχία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Ρένας Δούρου.
Ειδικότερα, για το θέμα των πολιτικών συμμαχιών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε: "Άνοιγμα σε ποιους; Στους φθαρμένους, τους ηττημένους, τους χρεοκοπημένους, αυτούς που περιθωριοποιούνται από την κοινωνία; Αν αποδεχτούμε ότι χρειαζόμαστε κεντροαριστερά δεκανίκια για να πετύχουμε την κυβερνητική στόχευση και να διεμβολίσουμε την εξουσία τότε θα κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Η σύζευξη με την Κεντροαριστερά θα μας οδηγήσει σε ομηρία".

Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, "ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 4% στο 25% όχι γιατί υποκρίθηκε την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία, αλλά γιατί είχε σκληρότερο μέτωπο απέναντι τους." Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε το κόμμα να προχωρήσει σε "ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης, με γνήσια λαϊκούς και κοινωνικούς όρους με επίκεντρο τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα." Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σημείωσε ότι "στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Όποιος πιστεύει ότι πάμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ότι δεν πιστεύει στην πολιτική και στην ιδεολογία μας. Κανείς δεν πρόκειται να μας αφομοιώσει." Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, εξέφρασε αντίθετη άποψη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Έχουμε πόλεμο. Πώς θα γίνει η σύγκρουση; Γιατί να μιλάμε όπως όταν είμαστε στο 3%; Δεν φτάσαμε έως εδώ με ανοίγματα; Τι έγινε ρετάλια μαζέψαμε; Να τους διώξουμε; Να μείνουμε εμείς με τα βιογραφικά μας; Να μείνουμε μόνοι μας;»

Με τη σειρά του, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ζήτησε «να μη γίνει η ενδεχόμενη ΠΑΣΟΚοποίηση η επόμενη χίμαιρα που θα συζητάμε την προσεχή τετραετία...» «Τι έγινε με τον Μητρόπουλο, τον Κουρουμπλή, την Σακοράφα, τον Μιχελογιαννάκη; Έγινε ΠΑΣΟΚοποίηση του κόμματος;» διερωτήθηκε. Αιχμές κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου άφησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος: «Το 2012 είχαμε τον αυθορμητισμό του νέου, τα κινήματα δίπλα μας. Και τώρα το 2014; Χάσαμε την ηθική μας πήγαμε με τους Μαρινάκηδες... Ας μη χάσουμε την ψυχή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η κ. Δούρου, η οποία είναι και μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε «να μη φτάνουμε σε σημείο να μειώνουμε τη νίκη μας. Αυτή δεν ήρθε με κόλπα, όπως δεν κερδήθηκε η μάχη γιατί υπήρξαν κάποιες συναντήσεις ή γιατί είπαμε όχι σε κάποια γήπεδα». «Γειωθήκαμε με την κοινωνία και αυτή μας άκουσε» σημείωσε.

Ο Θοδωρής Δρίτσας παρατήρησε ότι «θα είναι λάθος να αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σαμαρά την πρωτοβουλία των κινήσεων στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας» αλλά τόνισε ότι προέχει η επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και η οργάνωση των δυνάμεών του προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: