26 Ιουν 2014

Οι φωτιές ξεκίνησαν από την Στερεά Ελλάδα.

Ξεκίνησαν οι φωτιές στην Ελλάδα, φέτος από την Στερεά Ελλάδα στις περιοχές Αγιόκαμπο Λάρισας & Μαλεσίνα ΦθιώτιδαςΚαλύτερη είναι η εικόνα από το μεσημέρι και μετά στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στις περιοχές αυτές. Από νωρίς το πρωί το Lamiareport είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, στον Αγιόκαμπο, ο άνεμος κράτησε την φωτιά προς την πλευρά του βουνού, δεν απειλήθηκαν έτσι άμεσα τα σπίτια και μετά τις συνεχείς και επιτυχείς ρίψεις νερού από αέρος «έσπασε» το ενιαίο μέτωπο της φωτιάς και δημιουργήθηκαν διάσπαρτες μικρότερες εστίες. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν να μπουν τα πεζοπόρα τμήματα των πυροσβεστών στο βουνό και πλέον οι επιτελείς της Π.Υ. είναι αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία που θα έχει η προσπάθεια κατάσβεσης.
Ήδη δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν τα δύο από τα τέσσερα καναντέρ που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος στο σημείο. Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει και η εξέλιξη της πυρκαγιάς στην περιοχή Μάζι, στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας. Στο σημείο πλέον, επίσης δεν κινδυνεύει ο οικισμός, ωστόσο επειδή η πυρκαγιά εμφανίζει ακόμα αρραγές πύρινο μέτωπο, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των πυροσβεστών στο σημείο και επιχειρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: