8 Ιουν 2014

Νησιά Μάρσαλ : ξεβράζονται πτώματα του Β΄Παγκοσμίου πολέμου

Μια μακάβρια συνέπεια της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, αποκάλυψε ο Υπουργός Εξωτερικών των νησιών Μάρσαλ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αναφέροντας ότι «ξεβράζονται» σκελετοί στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τους τάφους.

Νησιά Μάρσαλ: Ήρθαν στην επιφάνεια σκελετοί στρατιωτών του Β΄ Παγκοσμίου Στην 70ή επέτειο της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία, ο Yπουργός Εξωτερικών του νησιών Μάρσαλ, ενός απομακρυσμένου αρχιπελάγους μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων, μιλώντας σε σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Βόννη, ανέφερε ότι στο νησί Σάντο τα κύματα έφεραν στην επιφάνεια τα οστά στρατιωτών-πιθανότατα Γιαπωνέζων-από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Η φετινή παλίρροια από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο, προκάλεσε όχι απλώς πλημμύρες στις κοινότητες των ζωντανών...αλλά επηρέασε ακόμη και τους πεθαμένους. Υπάρχουν φέρετρα και νεκροί που ξεβράζονται από τους τάφους, αυτό είναι σοβαρό», σημείωσε ο Yπουργός. Τα νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Γης στις αλλαγές της στάθμης της θάλασσας, η οποία επηρεάζεται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι παγκοσμίως η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει από 26-98 εκατοστά μέχρι το τέλος του αιώνα.
Πηγή ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: