3 Ιουλ 2014

Γιώργος Καραγκούνης : αφιέρωμα σε έναν πραγματικό αρχηγό

Εκτενές αφιέρωμα στον Γιώργο Καραγκούνη με αφορμή την αποχώρηση του από την Εθνική Ελλάδας έκανε η διάσημη Bρετανική εφημερίδα στην διαδικτυακή της έκδοση. Όσα έχει πετύχει ο Γιώργος Καραγκούνης στην καριέρα του σαφώς και ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα.

Ο αρχηγός της Εθνικής αποφάσισε στα 37 του χρόνου να μην φορέσει ξανά την φανέλα με το εθνόσημο και η "Independent" έφτιαξε ένα μεγάλο αφιέρωμα.
Αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα της Independent:
"Ένας πραγματικός αρχηγός είναι αυτός που τα πηγαίνει καλά με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες του, που μπαίνει μπροστά όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, αυτός που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και που μονίμως αυξάνει την αυτοπεποίθηση των 'αδελφών του στη μάχη".

Mundial 2014, Ρεσίφε:Το τελευταίο ματς της καριέρας του
Ο αρχηγός είναι αυτός που θα παίξει με μεγαλύτερο πάθος από οποιονδήποτε άλλον στο γήπεδο και θα προσπαθήσει κάθε φορά να πάρει το περισσότερο δυνατό από τους συμπαίκτες του. Ένας πραγματικός θρύλος είναι αυτός που θα παίξει μέχρι τα 37 του και θα φαίνεται 10 χρόνια νεότερος, δεν θα κάνει πίσω στις μεγάλες ευθύνες (όπως το να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι), που θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα γενιά και που θα κερδίσει την καρδιά κάθε συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην τελευταία του παράσταση.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν όλα αυτά στην καριέρα του με την Εθνική ομάδα, από τότε που έπαιξε για πρώτη φορά στην ανδρών το 1999 μέχρι να βγάλει το γαλανόλευκο σορτσάκι στα αποδυτήρια του Ρεσίφε για τελευταία φορά. Το πάθος του, το ήθος του και η αγάπη του για την ομάδα δεν άλλαξαν ποτέ και τώρα που φεύγει με το κεφάλι ψηλά και με μια διεθνή διαδρομή και πορεία που θα μείνει ασύγκριτη για χρόνια"

Το αφιέρωμα αναφέρεται και στην διασυλλογική του διαδρομή, τονίζει πώς υπήρξε συμπαίκτης με τεράστιους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας όπως οι Καναβάρο και Βιέρι στην Ίντερ, ενώ κάνει ειδική μνεία στο 2004 και το ότι δεν έπαιξε στον τελικό με την Πορτογαλία εξαιτίας του ότι είχε δεχτεί κίτρινη στον ημιτελικό με την Τσεχία.
Πηγή Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: