17 Ιουλ 2014

Καλύπτει τον κ. Αθανασίου που δεν πληρώνει χαράτσι ο κ. Σαμαράς

Με την κάλυψη του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά και με την ιδιότυπη-σημεία των καιρών-αυταρχική συμπεριφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, ο τελευταίος αρνείται να απαντήσει σε σοβαρές κατηγορίες που τον αφορούν. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, από την δεύτερη κιόλας ημέρα των δημοσιευμάτων, o αντίστοιχος Υπουργός θα είχε παραιτηθεί.

Έχουμε δημοκρατία, υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται-όχι επιλεκτικά-τι συμβαίνει πια με την πιο αυταρχική και ανελέητη κυβέρνηση από το 1974 και μετά, που γνώρισε ο τόπος?
O Χαράλαμπος Αθανασίου δεν απάντησε επίσημα για καμία από τις αποκαλύψεις του Hot Doc περί ψευδούς «πόθεν έσχες», χαρακτήρισε όμως «αθλιότητες» όσα το περιοδικό αποκάλυψε, χωρίς ποτέ να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές. Παράλληλα καμιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως Άρειος Πάγος και η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής δεν κινήθηκαν, προκειμένου να διερευνήσουν όσα την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήσαμε.

Απέναντι σε αυτή την προκλητική αδιαφορία, συνεχίσαμε την έρευνα, για να αποκαλύψουμε νέα συγκλονιστικά στοιχεία που ξεπερνούν την ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες», όπως για παράδειγμα ότι ο Υπουργός δεν πληρώνει χαράτσι, δημοτικούς φόρους και εισφορές για ακίνητο που νοικιάζει στο δήμο Πεντέλης, ενώ η οικογένειά του είναι κάτοχος και άλλων ακινήτων τα οποία φαίνονται ως περιουσιακό στοιχείο των παιδιών του.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη το νομικό έργο του Αθανασίου το οποίο έχει καταγγελθεί ακόμη και από στελέχη της ΝΔ ως τερατούργημα υπέρ συμφερόντων και ολοκληρώνεται απ’ ό,τι φαίνεται με την απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, καταδικασμένους υπαλλήλους, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι παίρνουν χάρη με πρόταση του υπουργού και υπηρετούν σε θέσεις για τις οποίες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη, επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: