3 Αυγ 2014

Μια καλοκαιρινή μακαρονάδα για μετά το μπάνιο

Mπορεί να ονομαστεί και ως η μακαρονάδα του καλοκαιριού! Αυτό γιατί έχει υλικά από τη γλάστρα, όπως ο βασιλικός, είναι εύκολη και γρήγορη, επειδή κανείς βέβαια δεν μαγειρεύει ώρες με τόση ζέστη.
Τα ζυμαρικά τελικά, είναι η αγαπημένη διατροφική συνήθεια όλων των καλοφαγάδων Ελλήνων.

Η συνταγή αυτή είναι η πιο εύκολη και γκουρμέ εκδοχή που μπορείτε να κάνετε. Τόσο δροσερή, νόστιμη και φρέσκια που δεν γίνεται να μην την αγαπήσεις.

Υλικά : 1/2 κιλό ζυμαρικά «βίδες» (ιδανικά ολικής άλεσης) 3 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού, 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1/4 τριμμένο κατσικίσιο τυρί και αλατοπίπερο.
 Εκτέλεση
1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα και βάλτε τα στην κατσαρόλα. 
2. Σε ένα μπλέντερ, ρίξτε 2 από τις 3 κούπες με τα φύλλα του βασιλικού με το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν πουρές. 
3. Ρίξτε τον πουρέ και το τυρί στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. 
4. Σερβίρετε με μερικά φύλλα βασιλικού από πάνω και ρίξτε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
Πηγή QUEEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: