27 Αυγ 2014

ΑΕΙ-ΤΕΙ : Στα ύψη οι βάσεις λόγω πολλών αριστούχων

Σε λίγες ώρες ανακοινώνονται οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ μένουν περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι, ενώ αναλυτές αναμένουν εκτίναξη των βάσεων σε περιφερειακά τμήματα. Τελειώνει η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς αύριο, Πέμπτη, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή ΑΕΙ/ΤΕΙ πέρασαν, μπαίνοντας στην ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας  results.it.minedu.gov.gr

Σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται να έχουν και οι βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν, ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής τους. Μείωση, αντίστοιχα, αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου, καθώς είναι ενδεικτικό ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: