25 Σεπ 2014

Ιστορία

25 Σεπτεμβρίου
1818 Πραγματοποιείται η πρώτη μετάγγιση ανθρώπινου αίματος, στο νοσοκομείο Guy Hospital του Λονδίνου. Μέχρι τούδε γίνονταν μόνο μεταγγίσεις αίματος ζώων.
1838 Γεννιέται ο Αχιλλέας Παράσχος, Έλληνας ποιητής, κορυφαίος εκπρόσωπος της Α' Αθηναϊκής Σχολής. (Θαν. 26/1/1895). Πολλοί τοποθετούν τον Παράσχο σε ισάξιο επίπεδο με τον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό.
1915 Α΄Παγκόσμιος πόλεμος : Ξεκινά η Μάχη του Loos, στο Βέλγιο, κατά την οποία, μετά από τετραήμερο βομβαρδισμό, οι Βρετανικές δυνάμεις εξαπολύουν επίθεση ενάντια στις Γερμανικές θέσεις στη περιοχή Loos του Βελγίου. Στη Μάχη του Loos, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πόλεμο, από τους Βρετανούς το χημικό αέριο. Αρχηγός των Βρετανών ήταν ο Sir Douglas
Haig
1960 Καθελκύεται στις Η.Π.Α το αεροπλανοφόρο "Εντερπράιζ", το πρώτο που κινείται με ατομική ενέργεια.
1961 Ο Martin Luther King, ξεκινάει τον αγώνα του για τα δικαιώματα ψήφου των μαύρων στο Νότο.
1915, Loos
1962 Ο Φιντέλ Κάστρο δίνει την άδεια στη Σοβιετική Ένωση να φτιάξει ναυτική βάση στη Κούβα, για τα αλιευτικά σκάφη τους στον Ατλαντικό.
1970 Πεθαίνει ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, Γερμανός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, του οποίου τα βιβλία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, από τα πιο γνωστά το "Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό μέτωπο" (Γενν. 1898)
1991 Πεθαίνει ο Κλάους Μπάρμπι, Γερμανός στρατιωτικός ναζί, επονομαζόμενος και ως "ο χασάπης της Λυών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: