20 Σεπ 2014

Οι καταχρήσεις και οι ενοχές του Robert De Niro

Ο Robert De Niro είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου, με Όσκαρ και πολλές ταινίες που έγραψαν "ιστορία" στο ενεργητικό του ωστόσο υπήρξε μια περίοδος της ζωής του, πριν τριάντα χρόνια, που θέλει να ξεχάσει.



Σε μια νέα βιογραφία που θα συζητηθεί και υπογράφει ο Shawn Levy και θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου, ο 71χρονος σήμερα ηθοποιός, είχε έναν τρόπο ζωής στο παρελθόν, ο οποίος δεν θέλει με τίποτα να δει το φως της δημοσιότητας. Εκείνη την εποχή ο De Niro και ενώ πρωταγωνιστούσε στο Δεύτερο μέρος του Νονού ηθοποιός ήταν "βουτηγμένος" στην κοκαΐνη. "Κατά τη διάρκεια της περιόδου που ο Robert De Niro και ο Martin Scorcese έπαιρναν ναρκωτικά και ιδιαίτερα κοκαΐνη, ο De Niro έγινε κολλητός με τον John Belushi

Κοινή τους αγάπη, τα ξενύχτια μέχρι πρωίας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο διάσημος ηθοποιός παρέα με τον κωμικό του Saturday Night Live, βουτούσαν στην κόκα, ξενυχτώντας στο διάσημο κλαμπ του Χόλιγουντ, "On The Rox", αναφέρει η βιογραφία και συνεχίζει:

"Το τέλος γράφτηκε με τραγικό τρόπο, όταν στις 14 Μαρτίου του 1982, ο Robert De Niro βρήκε τον Belushi στο μπανγκαλόου του στο Chateau Marmont, παρέα με την ντίλερ του, Cathy Smith. Μετά από μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον Robin Williams, ο De Niro έφυγε και διασκέδασε στο δικό του μπανγκαλόου, παρέα με άλλους φίλους του. Αργότερα, γύρω στις 3 το πρωί, πέρασε ξανά από το μπανγκαλόου του Belushi, σνίφαρε λίγη κόκα που ήταν χυμένη στο τραπέζι, και ξαναέφυγε. Όταν το επόμενο απόγευμα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου του είπε πως ο Belushi είχε πεθάνει, ο De Niro άρχισε να κλαίει". 
Σύμφωνα με το συγγραφέα της βιογραφίας, ο 71χρονος ηθοποιός τρομοκρατήθηκε, όχι μόνο επειδή είχε δει τον κολλητό του φίλο λίγες ώρες πριν πεθάνει (ήταν μόλις 33 ετών), αλλά επίσης επειδή ο Belushi πειραματιζόταν και με την ηρωίνη (εκτός από την κοκαΐνη), επειδή ήθελε να υποδυθεί έναν πανκ ροκ μουσικό σε μια ταινία, και μιμούταν την διάσημη τακτική του De Niro, ο οποίος γινόταν «ένα» με κάθε ρόλο που υποδυόταν.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως, σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ένας φίλος του De Niro, του θύμισε πως πριν πεθάνει ο Belushi, οι δυο τους είχαν συζητήσει πως θα ήταν καλή ιδέα για τον κωμικό να κάνει χρήση ηρωίνης ενώ γυρίζει την ταινία. Τελικά, αποδείχτηκε από τον ιατροδικαστή, πως ο Belushi πέθανε έπειτα από ένα θανάσιμο κοκτέιλ ηρωίνης και κοκαΐνης, το οποίο του είχε προμηθεύσει το μοιραίο βράδυ, η ντίλερ και τραγουδίστρια, Cathy Smith. Στο δικαστήριο, κατέθεσε και ο De Niro (μιας και είχε υπάρξει μάρτυρας του περιστατικού), αλλά τηλεφωνικά, μιας και βρισκόταν σε άλλη ήπειρο για τα γυρίσματα ταινίας.

Έκτοτε, ο συγγραφέας της βιογραφίας υποστηρίζει πως ο De Niro δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον χαμό του κολλητού του φίλου και κατηγορούσε τον εαυτό του. 
Πηγή news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: