3 Οκτ 2014

Sherlock Holmes : βρέθηκε η χαμένη ταινία του 1916

Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεταφορές του περίφημου ντετέκτιβ του Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes, στον κινηματογράφο. Για εκατό χρόνια σχεδόν η ταινία θεωρείτο χαμένη αλλά η Cinémathèque Française ανακοίνωσε πως βρέθηκε στα αρχεία.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο William Gillette, γνωστός για τον τρόπο που ενσάρκωσε τον χαρακτήρα του Sherlock Holmes και στο θέατρο, πριν την πραγματοποίηση της εν λόγω ταινίας το 1916, αλλά και για τα στοιχεία με τα οποία «έντυσε» τον χαρακτήρα και έκτοτε έγιναν σήμα κατατεθέν του Sherlock, το χαρακτηριστικό καπέλο και την καμπυλωτή πίπα.
Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης με σκοπό να προβληθεί τον Ιανουάριο στο Toute la Mémoire du Monde, της Cinémathèque Française και τον Μάιο στο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο. Ο συντηρητής Robert Byrne, βλέποντας το υλικό που έχει στα χέρια του, επιβεβαίωσε το μαγνητισμό που εκπέμπει ο ηθοποιός Gillette και λέει πως «το κοινό θα χάσει το μυαλό του βλέποντας για πρώτη φορά τον αληθινό Sherlock Holmes στην μεγάλη οθόνη».
Πηγή zappit

Δεν υπάρχουν σχόλια: