30 Νοε 2014

Μια κωμικοτραγική σύλληψη

Πρόκειται για ένα κωμικοτραγικό περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του 27χρονου Nathen Channing από το Κολοράντο. Το γεγονός πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τη σύλληψη του νεαρού ως μία γελοιότητα και άλλοι θεωρούν πως δεν έπρεπε να δείξει ασέβεια στα όργανα. Όπως αναφέρει ο ένας εκ των δύο αστυνομικών, καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητό του για περιπολία, τον πλησίασε ο νεαρός από το πεζοδρόμιο, «έβαλε το χέρι του στην αριστερή πλευρά του παλτού του και τράβηξε ένα κίτρινο αντικείμενο προς το μέρος μου». Φοβούμενος πως είναι όπλο έφυγε και ειδοποίησε με τον ασύρματο τον συνάδελφό του που τον ακολουθούσε για το περιστατικό.

Ο Nathen έβγαλε μπανάνα και στον δεύτερο αστυνομικό που βλέποντάς τη νόμιζε πως είναι πιστόλι. Υποστηρίζει πως βρισκόταν σε κατάσταση τρόμου μέχρι ο δράστης να αναφωνήσει « ΜΠΑΝΑΝΑ!! » Ο δράστης απολογήθηκε λέγοντας πως έκανε απλώς πρόβα για να ανεβάσει βιντεάκι στο Youtube. Όμως κινδυνεύει με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε έτη και με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 10.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: