9 Φεβ 2015

Συνέντευξη Βαρουφάκη στο CNN

Με εξαρτημένο χρήστη ουσιών καθώς και με άρρωστη αγελάδα παρομοίασε την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour.

"Ήμασταν σαν εξαρτημένοι χρήστες ουσιών που πάντα νοιαζόμασταν για την επόμενη δόση" είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης , προσθέτοντας: "Δεν ενδιαφερόμαστε για την επόμενη δόση όταν το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θέλουμε να ξεφορτωθούμε αυτήν την εξάρτηση".
Για το θέμα του δανείου, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε επίσης, ότι ήταν το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ στην ιστορία στους πιο αδύναμους ώμους. Για το ζήτημα των επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο, είπε ότι η αλήθεια έχει διαστρεβλωθεί αφού ουσιαστικά οι επαναπροσλήψεις αφορούν μόνο το 1% των απολύσεων που έγιναν την τελευταία 5ετία. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι αυτό που ζητάει η Ελλάδα από την Άνγκελα Μέρκελ και τους εταίρους, είναι μία ευκαιρία να θέσει τις προτάσεις της, ενώ στην προσπάθεια να εξηγήσει σε τι θέση έχει περιέλθει η Ελλάδα ανέφερε:
"Είναι σαν να προσπαθείς να βγάλεις περισσότερο γάλα από μία άρρωστη αγελάδα. Θα την σκοτώσεις". 

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει σαν σκέψη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Πηγή enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: