26 Μαρ 2015

Ο πιλότος Andreas Lubitz ήταν εκτελεστής ή έδρασε μόνος του?

Όλα τα στοιχεία δείχνουν τον πιλότο & καθώς περνούν οι ώρες, συνέχεια θα έρχονται πληροφορίες που πιθανότατα θα ρίχνουν φως στην ενέργεια θανάτου του Lubitz. Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι εάν ο 28χρονος πιλότος έδρασε μόνος του, τελώντας σε περίεργη κατάσταση ή εκτελώντας. Φαίνεται να το είχε/αν προσχεδιάσει.
Σύμφωνα με μια αερολέσχη στην οποία ήταν μέλος, «Ο Αndreas ήταν μέλος της λέσχης από μικρός για να κάνει μια μέρα το όνειρό του να γίνει πιλότος, πραγματικότητα». Σύμφωνα με την WSJ, η λέσχη LSC ανέβασε στην ιστοσελίδα της λίγα λόγια για τον συγκυβερνήτη. “Εκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Το όνειρο το οποίο πλήρωσε με την ζωή του», γράφει στην ανακοίνωση. Η πόλη του Μονταμπάουρ, εξέφρασε τα συλληπητήριά της προς την οικογένεια του συγκυβερνήτη. 
Σύμφωνα επίσης με την Daily Mirror, όσοι τον γνώριζαν στην πόλη του, λένε ότι δεν είχε δείξει σημάδια κατάθλιψης όταν τον είχαν δει πέρυσι το Φθινόπωρο. «Ήταν ευτυχισμένος που δούλευε στην Germanwings και τα πήγαινε πολύ καλά», δήλωσε μέλος της αερολέσχης που ήταν και ο Andreas.
Ο Peter Ruecker, ο οποίος τον γνώριζε από τα πρώτα του βήματα στους αιθέρες, είπε ότι σου ενέπνεε ασφάλεια. Ο Lubitz είχε πάρει την άδειά του ως ερασιτέχνης πιλότος στην εφηβεία του και έγινε δεκτός στην Lufthansa, αφού είχε ολοκληρώσει μια πολύ σκληρή και απαιτητική εκπαίδευση. Ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άνθρωποι, φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Εισαγγελέας της Μασσαλίας.
Ο Γερμανός συγκυβερνήτης, ο οποίος είχε μείνει μόνος στον πιλοτήριο του Airbus όταν ο κυβερνήτης βγήκε απ' αυτό, αρνήθηκε να ανοίξει και πάλι την πόρτα και πάτησε ένα κουμπί που έστειλε το αεροπλάνο στη μοιραία κάθοδό του, δήλωσε ο Εισαγγελέας Μπρις Ρομπέν κατά τη συνέντευξη Τύπου, που μεταδόθηκε απ' ευθείας από την τηλεόραση. Ο Εισαγγελέας διευκρίνισε πως η ενέργεια του συγκυβερνήτη, για τον οποίο είπε πως ονομάζεται Αντρέας Λούμπιτς, ήταν "Γερμανικής εθνικότητας" και "δεν είχε καταγραφεί ως τρομοκράτης", δείχνει πως αυτός "είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο", ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή "τρομοκρατική ενέργεια".

Σύμφωνα πάντα με τον Εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί, παρά "την εντελώς τελευταία στιγμή", έχασαν "ακαριαία" τη ζωή τους και "ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές".
Πηγή Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: