1 Απρ 2015

Μέσα στην πτήση Α320:Τα στοιχεία του ερευνητή του Paris Match

Οι τραγικές τελευταίες στιγμές των επιβατών και σίγουρα του πιλότου που τον κλείδωσε έξω, έρχονται στο μυαλό όλων, όμως η έρευνα συνεχίζεται, συνειδητοποιώντας πόσο γρήγορα χάνονται οι ζωές των ανθρώπων. Ο πιλότος της Germanwings, προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με δύο μεταλλικά αντικείμενα.

Το πρώτο ήταν φορητή συσκευή οξυγόνου, πυροσβεστήρας ή τσεκούρι
Δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Μirror, που επικαλείται πληροφορίες του Γαλλικού περιοδικού Paris Match, δίνει νέα στοιχεία για το πώς προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης ο πιλότος του μοιραίου Airbus , όταν κατάλαβε ότι ο συγκυβερνήτης τον είχε κλειδώσει έξω. 
«Ανοιξε την γαμ...πόρτα», φέρεται να λέει ο πιλότος του αεροσκάφους των Germanwings, λίγα λεπτά πριν την συντριβή του Airbus, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Γαλλικό περιοδικό. Τις προηγούμενες μέρες, η Γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη στοιχεία των Γάλλων εμπειρογνωμόνων, που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας στις Γαλλικές Άλπεις είχε αποκαλύψει ότι ο πιλότος είχε φωνάξει στον συγκυβερνήτη:«Άνοιξε την καταραμένη πόρτα».

Ωστόσο, για το Γαλλικό περιοδικό Pαris Match, ο πιλότος προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με δύο μεταλλικά αντικείμενα. Για το Paris Match , το πρώτο αντικείμενο ήταν φορητή συσκευή οξυγόνου ή πυροσβεστήρας, ενώ για την Bild ένα τσεκούρι

Για το Γαλλικό περιοδικό, ο πιλότος την πρώτη φορά που κατάλαβε πως ο συγκυβερνήτης δεν θα του ανοίξει την πόρτα, του φώναξε: «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα...». Και τότε, όπως ισχυρίζεται το Paris Match, o πιλότος έψαξε να βρει έναν λοστό που ήταν κρυμμένος στο πίσω μέρος του αεροσκάφους για να προσπαθήσει και πάλι να σπάσει την πόρτα.Βλέποντας ότι δεν κάνει τίποτα φώναξε για μία ακόμη φορά στον συγκυβερνήτη : «Άνοιξε την γαμ...πόρτα».

Frédéric Helbert, enquêteur pour Paris Match.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο-reporter του Paris Match, Frederic Helbert, τo video που κυκλοφορεί το έχουν δει μόνο ορισμένοι άνθρωποι των περιοδικών Paris Match & της Bild και έχει ληφθεί από κινητό τηλέφωνο επιβάτη, που στεκόταν προς τα πίσω. Όπως αναφέρουν αυτοί που έχουν δει το video, συμπεριλαμβανομένου και του Helbert, είναι πολύ σοκαριστικό και καταλαβαίνει κάποιος τις διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, με όλα τα συναισθήματα της στιγμής που κυριαρχούν:πανικός, άγχος, φωνές και αυτό είναι το χειρότερο. Επιπλέον, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, θα ερευνηθούν οι κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων και τα δεδομένα τους (data). Παρόλο που έχουν καταστραφεί, τα δεδομένα παραμένουν στις Sim cards.

Σημείωση : Σύμφωνα με το Paris Match, πολύ νωρίς, από την πρώτη ημέρα, από την πρώτη ήδη νύχτα, οι ερευνητές γνώριζαν, ότι η ευθύνη για την πτώση του Airbus 320 της Germanwings, επικεντρωνόταν στους πιλότους.
Πηγή Paris Match

Δεν υπάρχουν σχόλια: