6 Απρ 2015

Σενάρια & θεωρίες συνωμοσίας για τη χαμένη πτήση ΜΗ 370

Επίσκεψη του τ. Προέδρου των Η.Π.Α Μπους, στη
βάση του νησιού Diego Garcia
Πέρυσι, δημοσιεύσαμε μια αναφορά-έρευνα, σχετικά με το υψίστης ασφαλείας νησί-βάση των Η.Π.Α, Diego Garcia:ένας εξωτικός παράδεισος χωρίς τεκίλα, στη μέση του Ινδικού Ωκεανού. Αυτή η δημοσίευσή μας, αφορούσε τη χαμένη πτήση ΜΗ 370 των Μαλαισιανών αερογραμμών και τη σχέση της με το νησί.


Περισσότερο από ένας χρόνος πέρασε, από την ημέρα που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών και ως γνωστό, λίγα έχουν γίνει γνωστά για την τύχη της μοιραίας πτήσης MH370Όλες οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε μια τεράστια έκταση στον Ινδικό Ωκεανό, από τη Μαλαισία έως και νοτιοδυτικά της Αυστραλίας απέβησαν άκαρπες και κάπως έτσι, κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε το 74 μέτρων αεροσκάφος και οι 239 επιβάτες που μετέφερε και το μυστήριο παραμένει άλυτο.
Σε αυτό το πλαίσιο, νέοι ισχυρισμοί έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού στις Μαλδίβες, ισχυρίζονται πως είδαν το μοιραίο αεροσκάφος να πετάει σε χαμηλό ύψος πάνω από τα κεφάλια τους.
Το θέμα προσφάτως πήρε μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ της Αυστραλίας, τα οποία μάλιστα φιλοξενούν και μαρτυρίες των κατοίκων του νησιού Κούντα Χουβαντού. «Είδα αυτό το πολύ μεγάλο αεροσκάφος να γέρνει ελαφρός και είδα τα χρώματά του – τις κόκκινες και μπλε γραμμές- κάτω από τα παράθυρα, μετά άκουσα έναν δυνατό θόρυβο», αναφέρει ένας δικαστικός υπάλληλος που συνεχίζει «ήταν ασυνήθιστο, πολύ ασυνήθιστο. Ήταν μεγάλο και πέταγε χαμηλά».
«Στην αρχή είδα το αεροσκάφος να πετάει πάνω από τη θάλασσα προς τα εκεί που στεκόμουν, μετά πέρασε πάνω από το κεφάλι μου και άρχισε να απομακρύνεται. Στη αρχή δεν γνώριζα πως ήταν για την πτήση MH370. Πήγα κατευθείαν στο σπίτι και το είπα στη γυναίκα μου. Είπα στην οικογένεια μου ‘είδα αυτό το περίεργο αεροσκάφος, είναι το μεγαλύτερο που έχω δει στη ζωή μου’» υποστήριξε αναφέροντας τη μαρτυρία του, η οποία επιβεβαιώθηκε και από άλλους κατοίκους, όλοι εκ των οποίων ισχυρίζονται πως είδαν το μοιραίο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών και απορούν για ποιον λόγο δεν στράφηκαν προς το νησί τους οι έρευνες.
Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν οι αρχές θα ενεργοποιηθούν έπειτα και από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στην Αυστραλία, ωστόσο η εκδοχή που δίνουν οι κάτοικοι του νησιού, ενεργοποιεί εκ νέου τους λάτρεις των… θεωριών συνωμοσίας που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή σχετικά με την τύχη του μοιραίου αεροσκάφους.

Θεωρίες συνομωσίας

Ένας εξ’ αυτών, ο Μάρκ Ντούγκεν, πρώην Πρόεδρος της Proteus Airlines υποστήριξε πως το Boeing 777 καταρρίφθηκε από Αμερικανικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με τον ίδιο, χάκερς έσπασαν τους κώδικες των υπολογιστών του αεροπλάνου καθώς πλησίαζε στην Αμερικανική βάση Diego Garcia, όπου και τελικά καταρρίφθηκε, για να αποτραπεί επίθεση σε στυλ 11ης Σεπτεμβρίου, σε μια επιχείρηση που κρατήθηκε υποτίθεται επτασφράγιστο μυστικό.
Και οι θεωρίες συνομωσίας δεν σταματούν εδώ. Ένας Κινέζος blogger, υποστήριξε πως αεροπειρατές κατέλαβαν και έριξαν το αεροσκάφος, οι οποίοι ήταν μέλη μιας παντοδύναμης οργάνωσης, με το όνομα «το Μαύρο Χέρι», ο οποίος μάλιστα προέβλεψε και την τραγωδία με το αεροσκάφος της Air Asia δύο εβδομάδες προτού συμβεί.
Η πιο δημοφιλής ωστόσο εικασία, που έχει γίνει για την τύχη του αεροσκάφους (και έχει αναπαραχθεί και στα μέρη μας) είναι το ενδεχόμενο να κατελήφθη από ισλαμιστές και να προσγειώθηκε σε ελεγχόμενη από τους Ταλιμπάν περιοχή στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν.
Η φήμη πυροδοτήθηκε από ένα αίτημα του Πακιστάν για έλεγχο μίας περιοχής, που θεωρητικά θα μπορούσε να είχε κατευθυνθεί το αεροσκάφος. Μάλιστα κυκλοφόρησε πολύ έντονα, σε σημείο να διατυπώσει έναν ανάλογο ισχυρισμό  δημοσίως, ένας πρώην πτέραρχος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: