27 Απρ 2015

Ιστορία

Μαγγελάνος
27 Απριλίου
4977 π.Χ Σύμφωνα με τον Γερμανό αστρονόμο και μαθηματικό Johannes Keplerσαν σήμερα δημιουργήθηκε το Σύμπαν.
1521 Σκοτώνεται στις Φιλιππίνες κατά τη διάρκεια μάχης, ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, Πορτογάλος εξερευνητής, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο πρώτος που έκανε τον περίπλου της γης.
1748 Γεννιέται ο Αδαμάντιος Κοραής στη Σμύρνη, φιλόλογος και λόγιος, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του Ελληνικού διαφωτισμού και της Ελληνικής παιδείας.
1791 Γεννιέται ο Samuel Morse, Αμερικανός εφευρέτης γνωστός από τη δημιουργία του τηλέγραφου και των σημάτων Μορς.
Πρώτη έκδοση, 1867
1810 Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το περίφημο κλασσικό κομμάτι "Fur Elise", το οποίο εκδόθηκε 40 χρόνια μετά το θάνατό του (1827).
1820 Γεννιέται ο Χέρμπερτ Σπένσερ, Άγγλος φιλόσοφος, βιολόγος, κοινωνιολόγος, κατά την Βικτωριανή εποχή, του οποίου το έργο έχει εμπνευστεί από τον Κάρολο Δαρβίνο (Η Καταγωγή των ειδών) και τον φιλόσοφο Αριστοτέλη.
1864 Πεθαίνει ο Γιάννης Μακρυγιάννης, στρατηγός, ηρωική μορφή της Ελληνικής επανάστασης, γνωστός επίσης για τα "Απομνημονεύματα" που άφησε.
1865 Ιδρύεται το διάσημο Πανεπιστήμιο Cornell στις Η.Π.Α.
1903 Γεννιέται ο Νίκος Ζαχαριάδης, πολιτικός και ιστορικός ηγέτης του Κ.Κ.Ε, υπήρξε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της Σταλινικής περιόδου.
1908 Ξεκινούν οι 4οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.
1941 Τα Γερμανικά στρατεύματα, κατά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, εισέρχονται στην Αθήνα και αρχίζει η περίοδος της Κατοχής
1941 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος : Η Πηνελόπη Δέλτα, συγγραφέας κυρίως ιστορικών μυθιστορημάτων για παιδιά, παίρνει δηλητήριο την ίδια ημέρα της εισόδου του Γερμανικού στρατού στην Αθήνα και λίγες ημέρες αργότερα πεθαίνει.
1945 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος : Ρώσοι και Αμερικανοί "δίνουν τα χέρια" στον ποταμόElbe (Έλβα), προοιωνίζοντας την λήξη του παγκοσμίου πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: