16 Ιουλ 2015

Η Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών και η προδοσία του Τσίπρα

30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 1932: Ως η Νύχτα των μεγάλων μαχαιριώνονομάζεται το τριήμερο μαζικών δολοφονιών από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 1934 στη Γερμανία. Επρόκειτο για εσωκομματική εκκαθάριση.
Εκείνη την ημέρα, εκκαθαρίστηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ ολόκληρη η ηγεσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Sturmabteilung. Δολοφονήθηκαν επίσης άλλοι δεξιοί πολιτικοί που δεν είχαν σχέση με την SA, αλλά και διάφοροι αντίπαλοι του Χίτλερ.
Στο σήμερα, τα επονείδιστα μέτρα ενός 3ου Μνημονίου με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέρασαν, αλλά με απώλεια ψήφων 39 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Πόσο ψεύτης αποδείχτηκε! 
Τα μαχαίρια, στην εποχή μας δικαιολογημένα, βγήκαν αφού ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ψέμματα μέχρι και 5 ημέρες πριν, σ΄αυτούς που τον ψήφισαν για να εφαρμόσει όσα έλεγε αλλά τελικά πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους. Τέτοια εντολή δεν είχε ούτε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά ούτε και από το-άνευ λόγου, όπως αποδείχτηκε-δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Η Ιστορία θα τον κρίνει σίγουρα, όμως οι Έλληνες θα υποφέρουμε από έναν ακόμα ψεύτη Πρωθυπουργό, που κορόιδεψε, ίσως καλύτερα από τους άλλους, την Αριστερά, μα πάνω απ΄όλα τους φτωχούς Έλληνες πολίτες. Με τι μούτρα θα περπατάει σε λίγο στους δρόμους?
Συνολικά 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 6 δήλωσαν «παρών» ενώ μία βουλευτής ήταν απούσα. 
«Όχι» είπαν οι: Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρη Στρατούλη, Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Κοδέλα, Ελένη Σωτηρίου, Β. Χατζηλάμπρου, Γ. Σταθά, Κ. Ζαχαριάς, Θ. Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μ. Κριτσωτάκης, Δ. Χαραλαμπίδου, Ι. Γαϊτάνη, Ραχήλ Μακρή, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στ. Σαμοϊλης, Στ. Σαμουήλ, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Πετράκος, Ελένη Ψαρέα, Ε. Ουζουνίδου, Γ. Ζερδελής, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζ. Ζάνας, Στ. Λεουτσάκος, Β. Κυριακάκης. 
«Παρών» δήλωσαν οι: Βασιλική Κατριβάνου, Χρ. Καραγιαννίδη, Δ. Βαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη. 
«Απούσα» ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.
Ανάπτυξη Μ.Γ.Δ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: