11 Ιουλ 2015

Μια Ζωή πρόβλημα και ο Σόιμπλε παρέα

Πέντε χρόνια μνημόνιο και καμμία μεταρρύθμιση? Γιατί? Δηλαδή "ματώσαμε" για το τίποτα? Όμως η συμπεριφορά του ΥΠ.ΟΙΚ. Dr. Σόιμπλε δεν χαρακτηρίζεται ούτε πολιτική ούτε καθαρά οικονομολογικά ορμώμενη. Σ΄αυτό μάλιστα συμφωνούν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι ξεκάθαρα αναφέρουν ότι ο Σόιμπλε προσωπικά αντιπαθεί της Ελλάδα.

Γι αυτό χρησιμοποιεί ένα σωρό τεχνάσματα, προκειμένου να μας ταπεινώσει και να μας πετάξει έξω από την νομισματική ένωση του ευρώ, προκλητικά "ξεχνώντας" το γενναίο κούρεμα του χρέους της Γερμανίας το 1953. Ταυτόχρονα η ηγεσία της Γερμανίας κάνει εκστρατεία σε πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο, σε χώρες που επηρρεάζει ή που έχουν ανάγκη την είσοδό τους στο ευρώ, να ψηφίσουν κατά της Ελλάδος, σε ενδεχόμενη Σύνοδο κορυφής. Η Καγκελάριος Α. Μέρκελ περιόδευσε-όχι τυχαία-στις Βαλκανικές χώρες, όπως ο Κάιζερ στους υποτακτικούς του, κατά τον προηγούμενο αιώνα. 

Από την άλλη πλευρά το Δ.Ν.Τ στην επίσημη Έκθεσή του αναφέρει ότι το Ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Γιατί επιμένει λοιπόν να πληρώσουμε κάτι που ποτέ δεν θα ξεχρεώσουμε. Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο τόνισε ότι να γίνει το χρέος βιώσιμο, για να μπορεί να πληρωθεί από την Ελλάδα. 
Χθες συνέβη και κάτι αναπάντεχο:μια ανταρσύα στον ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει εμπόδια στην ομαλότητα της χώρας, δεδομένου ότι, σε περίπτωση συμφωνίας πρέπει να νομοθετηθούν και να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι. Πράγμα αδύνατον με τον Λαφαζάνη, την Εισαγγελική Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους λοιπούς. Βούτυρο στο ψωμί της Γερμανίας έβαλαν οι αντάρτες, ενθυμούμενοι τα νιάτα τους και ξεχνώντας τον ευεργέτη τους. Ο λαός σοφά τονίζει : "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός, του ευεργετηθέντος."

Οι ξένοι εδώ και μήνες θέλουν να ελέγξουν και να τοποθετήσουν οι ίδιοι την Ελληνική κυβέρνηση που τους "κάνει τα χατίρια". Ας μην τους βοηθάμε κι εμείς. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι νέος και χαρισματικός ηγέτης και πρέπει να ταχθούμε μαζί του και στο πλευρό του, για το καλό όλων μας.
Άρθρο Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: