20 Ιουλ 2015

Η ΕΛΠΙΔΑ ερχόταν αλλά δεν έφτασε. Η προδοσία ήρθε και έμεινε

Σίγουρα η πλειοψηφία των πολιτών έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή πιο σωστά στο "καλό"χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα. Κρατάει βέβαια δυνάμεις ακόμα και σήμερα. Πληροφορίες λένε, ότι προσωρινά αποσύρει τα νομοσχέδια για αγρότες και προσωρινές συντάξεις.

Από την άλλη μεριά, όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, η νομοθέτηση-έκτρωμα γράφηκε και προτάθηκε από ερασιτέχνες, προς τους δανειστές, με αποτέλεσμα την έκρηξη του γνώστη των ασφαλιστικών Γενικού Γραμματέα κ. Ρωμανιά, που σωστά αντέδρασε. Ειλικρινέστατος, σοβαρός και εργατικός μέχρι σήμερα αποδείχθηκε ο τ. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης, ο οποίος υποστήριζε διακαώς τον Πρωθυπουργό.
Συνεπής σε ο τι είχε υποσχεθεί στους πολίτες, επέλεξε την παραίτηση από το να γίνει συνεργός και ανακόλουθος στο προαναγγελθέν έγκλημα.
Φοβάμαι όμως, ότι η δήθεν απόσυρση (προσωρινή) δεν έγινε μόνο για λόγους μελέτης-ήδη και μόνο η πρόταση για μείωση συντάξεων αποτελεί έγκλημα που το χρεώνεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας-αλλά για λόγους ψηφοθηρίας, ενόψει πιθανών εκλογών, να μην δουν ωμά οι ψηφοφόροι την μειωμένη τους σύνταξη, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές. Αυτή η πιθανότητα υπάρχει και εάν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει μια από τις ταφόπλακες των συνταξιούχων και γενικά του ασφαλιστικού συστήματος. Διότι οι αγρότες ναι μεν είναι μια κατηγορία πολιτών κυρίως στην επαρχία, όμως οι συνταξιούχοι αποτελούν πολύ μεγαλύτερη κατηγορία σε ολόκληρη την επικράτεια, που βάναυσα έχει πληγεί με συνεχείς περικοπές και αδυνατεί να επιβιώσει πια αξιοπρεπώς.

Το να γράψουμε ντροπή για μια ακόμα φορά, δεν αξίζει για ανθρώπους που έπαιξαν, στην κυριολεξία, με την ελπίδα του Ελληνικού λαού. Είναι στο χέρι μας όμως με κάθε μέσο, χωρίς φόβο, να σκεπτόμαστε και να πιστέψουμε ότι η δύναμή μας είναι η ψήφος. Προβληματίζομαι δε, σε μεγάλο βαθμό, γιατί-ενώ ήξερε από νωρίς τους εκβιασμούς ο Πρωθυπουργός-παρέσυρε τον λαό σε ένα άχρηστο δημοψήφισμα, όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα και τελικά κορόιδεψε τον απλό Έλληνα πολίτη. Όλοι οι πολιτικοί έκαναν τούμπες, κυρίως δε από τον δεξιό και κεντρώο χώρο. Όμως ο "αριστερός" Τσίπρας έκανε την μεγαλύτερη, σε όλα τα σημεία των προεκλογικών υποσχέσεων και τώρα οργανώνει με φτηνά μέσα την ψηφοθηρική του τακτική.
Δεν πιστεύω πια σ΄αυτόν που επαγγέλθηκε την ελπίδα. Ο ίδιος την πήρε πίσω.
Την προδοσία, κ. Τσίπρα πολλοί την αγάπησαν, τον προδότη όμως κανένας.
Άρθρο Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: