23 Αυγ 2015

Ιστορία

23 Αυγούστου
480 π.Χ. Ναυμαχία του Αρτεμισίου : Ο Ελληνικός στόλος νικά τον Περσικό στο ακρωτήρι Αρτεμίσιο, βόρεια της Εύβοιας.
1572 Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, σύμφωνα με την οποία σφαγιάστηκαν άγρια οι Ουγενότοι στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

1864 Γεννιέται ο σπουδαίος Έλληνας πολιτικός και Πρωθυπουργός σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, Ελευθέριος Βενιζέλος, νομικός και διπλωμάτης, με κύρος στην Ευρωπαική πολιτική σκηνή της εποχής.
1922 Μικρασιατική εκστρατεία και σαν σήμερα τμήματα του υποχωρούντος Ελληνικού στρατού, αποκρούουν επίθεση των Τούρκων, για την κατάληψη του σταθμού Σαλιχλί.
1926 Πεθαίνει ο εραστής στη οθόνη του βωβού κινηματογράφου, Rudolph Valentino, Iταλός στη καταγωγή, σε ηλικία μόλις 31 ετών. Στη κηδεία του, εμφανίστηκαν από τους θαυμαστές του υστερικές εκδηλώσεις. Ο Valentino θεωρήθηκε ως το πρώτο sex symbol του Χόλυγουντ και εκατομμύρια γυναίκες-θαυμάστριες, τον είχαν ως το πρότυπο του "Great lover".
1942 Αρχίζει η σκληρή μάχη του Στάλινγκραντ, κατά την οποία οι Γερμανοί βομβαρδίζουν τους Ρώσους, έξη (6) μήνες όμως μετά οι Γερμανοί υποχωρούν.
1979 Ο διάσημος Ρώσος χορευτής Αleksandr Godunov αυτομολεί στη Δύση, μετά από μια παράσταση που έδωσε με τα μπαλέτα Μπολσόι στη Νέα Υόρκη.
1982 Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: