Ομελέτα με κολοκυθάκια και ντομάτα
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, σχετικά γρήγορη και με λίγα χρήματα, πάνω απ΄όλα δε, χορταστική.
Μπορείτε όμως να την παρουσιάσετε και σε φίλους, σαν ένα χορταστικό μεζεδάκι στη παρέα σας.
Υλικά
• 450 γραμ. κολοκυθάκια
• 4-6 αυγά
• 50 γραμμάρια λιαστές τομάτες ή εάν προτιμάτε 2-3 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 3-4 κλαράκια μαιντανό και μια σκελίδα σκόρδο κομμένο σε 2-3 κομματάκια.
• 1/2 μέχρι 1 ποτήρι γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, όσο μπορούμε, γιατί δεν είμαστε και chef. Κόβουμε τις λιαστές ή φρέσκιες ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο απαλά.
Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα σε ομελέτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις τα αυγά αρχίζουν να πήζουν στην επιφάνεια, γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου. Την αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
Περιμένουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
TIP Εάν δεν θέλετε το σκόρδο, μπορείτε να βάλετε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Στο σερβίρισμα μπορείτε στο πιάτο να πασπαλίσετε γύρω-γύρω με φέτα.
Κ Α Λ Η Ο Ρ Ε Ξ Η
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου