11 Δεκ 2015

Χριστούγεννα με άποψη

Στολίζουμε όσοι ακόμα δεν στολίσαμε. Προσωπικά, στολίζω μετά τις 15 Δεκεμβρίου πάντα. Μου φαίνεται ότι εμείς στην Ελλάδα, αυτή τη νότια χώρα, το έχουμε παρακάνει με το τόσο νωρίς στόλισμα, αλλά και με τα υπερφορτωμένα με αταίριαστα στολίδια δέντρα και σπίτια, τα οποία στο τέλος καταλήγουν να φαίνονται "κιτς". Σας δίνουμε μερικές ιδέες διακόσμησης για δέντρα, γωνιές, αντικείμενα.


Όσοι διαθέτουν μονοκατοικίες, γίνεται όμως και σε βεράντες, μπορούν να στολίσουν απλά τη βεράντα τους, χωρίς όμως να βλέπουμε πλαστικούς Αγιοβασίληδες, δήθεν να σκαρφαλώνουν στη βεράντα, που μόνο κλέφτες θυμίζουν.
Εάν πάλι δεν μπορείτε να βάλετε φωτάκια σε εξωτερικό χώρο, σ΄ ένα τραπεζάκι μικρό ή σε μια καρέκλα, μπορείτε να τοποθετήσετε χριστουγεννιάτικα αντικείμενα και όσοι είναι μέσα στο σπίτι να βλέπουν τα στολίδια έξω.
Μια όμορφη γωνιά που αποτελείται από κλαριά, μπάλες, κορδέλες και τα ζεστά κουκουνάρια, σε ταιριαστό συνδυασμό.

Στη φωτογραφία έχουν μπει και φωτάκια άσπρα, με παρόμοιο χρωματισμό ως προς την υπόλοιπη διακόσμηση της γωνιάς. 

Η φαντασία μας δουλεύει και τα τροποποιούμε σύμφωνα με το χώρο μας, εάν θέλουμε. Tip : Οι χρωματισμοί καλύτερα να μην είναι πολλοί, γιατί μετά θα φαίνεται συνηθισμένη η διακόσμηση.


Ως προς τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, δεν είναι ανάγκη να στολίζονται τοποθετώντας "την Άρτα και τα Γιάννενα" ο που βρούμε. Χρώματα ναι, αλλά με μέτρο.
Είπαμε ότι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και όχι τις Απόκριες. Κάντε το κέφι σας.....με γούστο!

Κ Α Λ Ε Σ    Γ Ι Ο Ρ Τ Ε Σ








Δεν υπάρχουν σχόλια: