9 Δεκ 2015

Πως εξαπλώνεται το ISIS στην Ευρώπη - Χάρτης

Το Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου έδωσε στην δημοσιότητα το χάρτη, στον οποίο καταγράφονται τα μέρη που έχουν επιτεθεί οι τζιχαντιστές που έχουν αποκαλυφθεί τα σχέδιά τους, καθώς επίσης και τα μέρη όπου έχουν συλληφθεί υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και τα μέρη στα οποία βρίσκονται ομάδες νεοσυλλέκτων.
Στον χάρτη που βλέπετε, υπάρχει η επισήμανση για την πόλη της Αθήνας.
 
Το Ινστιτούτο αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί εκστρατεία τρομοκρατίας και πόλωσης της Ευρώπης. Η τρομοκρατική ομάδα έχει εμπνεύσει, χρηματοδοτήσει και σκηνοθετήσει τόσο απόπειρες επιθέσεων, όσο και επιτυχημένες επιθέσεις στη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βοσνία, το Κόσοβο και την Τουρκία,με την καταγραφή να ξεκινάει από τον Ιανουάριο του 2014.
«Το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να τιμωρήσει τις χώρες που δρουν εναντίον του, στο Ιράκ και τη Συρία. Επίσης, επιζητά την πόλωση της Δύσης, εμπνέοντας διαμάχες της κοινωνίας και του κράτους με τις ευρωπαϊκές κοινότητες μουσουλμάνων. Το ISIS πιστεύει ότι η έντονη πολιτιστική σύγκρουση θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη και θα ενθαρρύνει τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στην οργάνωση, στο Ιράκ και τη Συρία», προειδοποιεί το Ινστιτούτο.
Ο χάρτης του Ινστιτούτου Μελετών Πολέμου δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι ιδιαίτερα δραστήριο με επιθέσεις στη Γαλλία και την Τουρκία. Επίσης, οι χώρες: Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία και Βρετανία είναι οι βασικές «δεξαμενές» ξένων μαχητών. «Είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να επεκτείνει τις προσπάθειές του για να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει πολύπλοκες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη», αναφέρει το Ινστιτούτο.
Πηγή enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: