3 Ιαν 2016

Με πρόσχημα την τηλεόραση τον δολοφόνησαν

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα που έγινε σε χωριό έξω από τις Σέρρες στις 27 Δεκεμβρίου, στο οποίο δολοφονήθηκε ηλικιωμένος 85 χρονών. Δράστες ήταν νεαρό ζευγάρι Ρομά, που είχαν ακούσει ότι ο 85χρονος είχε πολλά λεφτά και τον κάλεσαν σπίτι για να πάρει μια τηλεόραση που είχαν.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις απογευματινές ώρες της 27-12-2015, αρχικά η 24χρονη οδήγησε τον ηλικιωμένο στην οικία που διέμενε με τον 29χρονο με το πρόσχημα παραχώρησης μίας τηλεόρασης. Ακολούθως, αφού ο 85χρονος μπήκε στο σπίτι, ο 29χρονος που ανέμενε κρυμμένος τον τραυμάτισε θανάσιμα με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου στην ωμοπλάτη και την χρήση σωματικής βίας. Στη συνέχεια οι δύο δράστες πήραν τα ρούχα του, προκειμένου να βρουν χρήματα.
Οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν στο Διδυμότειχο την 30-12-2015 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
Επιπλέον, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν : Μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 6 ετών για διακεκριμένη κλοπή, ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης με το οποίο διατάχθηκε η αντικατάσταση με προσωρινή κράτηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί με διάταξη του κ. Ανακριτή Ξάνθης για ληστεία και μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με την οποία του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 1 έτους, 1 μήνα και 2 ημερών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Το μεταλλικό αντικείμενο (λοστός) βρέθηκε εντός της οικίας και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: