10 Ιαν 2016

Μια νίκη και μια ήττα για τους Νεοδημοκράτες

Τα κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελικά ανέτρεψε όχι απλά τα προγνωστικά, αλλά και εμπόδια που στήνονταν μπροστά του ως στερεότυπα, όπως της Ντόρας, του Καραμανλή (του κουρασμένου), των πολύ συντηρητικών κύκλων.

Αν και ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν πήρε φανερά θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, πάντα πίστευα ότι δρούσε, μετά την πρώτη Κυριακή, παρασκηνιακά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δυσαρέσκεια για τον ύπουλο πόλεμο του Κώστα Καραμανλή εναντίον του, στη δική του Περιφέρεια, όπως και η μη στήριξή του στις εκλογές του 2014 για την Περιφέρεια, ακόμα είναι πολύ νωπή. Όμως η γραμμή Καραμανλή τελικά ηττήθηκε.

Σαφέστατα πιο μεθοδικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης-το κατέδειξε ο πρώτος γύρος-και με άλλο τρόπο σκέψης απ΄αυτόν του παλαιοκομματικού Μειμαράκη, ο οποίος μόνιμα άγγιζε τα όρια της γραφικότητας, ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, εργάστηκαν εντατικά, αθόρυβα και προφανώς πέτυχαν. Κυρίως όμως, γι αυτούς που καταλάβαιναν, είχε να εμφανίσει ένα πολιτικό πρόγραμμα.
Ας δούμε η επόμενη ημέρα τι θα φέρει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις δημιουργικές παρεμβάσεις που οφείλει να πράξει.
Σχολιασμός Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: