6 Φεβ 2016

Που ήταν οι αγρότες τόσα χρόνια όταν έκοβαν μισθούς-συντάξεις?

Αλήθεια, που ήταν οι αγρότες όταν τα τελευταία χρόνια έκοβαν τις συντάξεις των ηλικιωμένων τη μία μετά την άλλη και τους μισθούς των εργαζομένων ή όταν με περισσή ευκολία προέβαιναν σε απολύσεις?

Που ήταν οι αγρότες, όταν διαδήλωναν ειρηνικά, με όσες δυνάμεις είχαν οι συνταξιούχοι και έκαναν πορείες με ψηφίσματα προς τα αρμόδια Υπουργεία? Ούτε μια δήλωση? 
Τώρα με ποιο δικαίωμα κλείνουν δρόμους, αγνοώντας τους απλούς πολίτες που θέλουν να πάνε στην εργασία τους, σε αρρώστους, κάποιοι ταξιδεύουν από ανάγκη και για οποιοδήποτε άλλο λόγο? Ο κάθε αγώνας είναι σεβαστός, οι τσαμπουκάδες, οι απειλές, οι βρισιές και η καταπάτηση των απλών δικαιωμάτων των πολιτών και άλλων εργαζομένων όμως ΟΧΙ!

Βέβαια είναι περιττό να τονίσω, ότι ο τρόπος που ζητάνε τα δικά τους και εμφανίζονται στις τηλεοράσεις, είναι ιδιαίτερα προκλητικός, αγενής και δικτατορικός, όχι μόνο προς την κυβέρνηση αλλά και προς τον κάθε παρουσιαστή. Αν κάνει το λάθος δε, κάποιος δημοσιογράφος ή καλεσμένος και προβεί σε ερώτηση αιχμηρή, τότε αλλοίμονό του!! 
Απαιτούν οι αγρότες, χωρίς όμως να προτείνουν συγκεκριμένα άρθρα για διάλογο, χωρίς να δείχνουν θέληση να συζητήσουν, παρά μόνο μέσα στα πηγαδάκια των μπλόκων και στις βραδινές συγκεντρώσεις τους. Μήπως ήταν οι βολεμένοι τόσα χρόνια στις επιδοτήσεις, στην παραγωγή και το μέλι δεν υπάρχει πια? Η εικόνα να πετούν τα ροδάκινα και να σαπίζουν και πρόσφατα να χύνουν το γάλα με τις νταμιζάνες στο δρόμο, μόνο οργή προκαλεί.

Όμως κάπου έχουν "ξεφύγει" και μέσα από τις διεκδικήσεις τους, τελικά άρχισαν να βλάπτουν κόσμο που δεν φταίει και ίσως στη πορεία χαθεί το δίκιο.
Άρθρο Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: