13 Απρ 2016

Υψηλά μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας

Η παραδοχή είναι ξεκάθαρη, κάτι που ελέχθη και τα δύο προηγούμενα χρόνια. "Το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να προχωρήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση χρέους το οποίο θεωρεί πως παραμένει υψηλά μη βιώσιμο", αναφέρει το Reuters επικαλούμενο υπόμνημα του Financial and Economic Policies (MFEP). 
Η έκφραση που χρησιμοποίησε ακριβώς το Δ.Ν.Τ ήταν:"highly unsustainable
"Παρά τη γενναία επίσημη χρηματοδότηση και τα περαιτέρω μεταρρυθμιστικά σχέδια η δυναμική του χρέους προβλέπεται υψηλά μη βιώσιμη. Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες, απαιτείται αποφασιστική παρέμβαση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για περαιτέρω αποφασιστική ελάφρυνση του χρέους του επίσημου τομέα", αναφέρει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το Ταμείο προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 0,5% φέτος, πλεόνασμα 0,25% το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2018.
Η αποκάλυψη του Reuters έρχεται λίγο μετά, αφού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ανάψει και πάλι "κόκκινο" σε κάθε ενδεχόμενο κουρέματος του Ελληνικού χρέους. "Μέχρι στιγμής, και βασιζόμενος στην τρέχουσα ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, δεν "βλέπω" κάποια ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωσή του. Πραγματικά δεν βλέπω την παραμικρή ανάγκη", είπε ο Σόιμπλε στο Reuters.

Οι Γερμανοί επιμένουν σε κάτι που ξέρουν πολύ καλά:να διατηρήσουν ένα χρέος καθαρά μη βιώσιμο και λένε ψέμματα περί αυτού.
Πηγή Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: