28 Μαΐ 2016

Ο χαλαρός Πούτιν και το φιλόξενο περιβάλλον του Αγίου όρους

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα επισκέφτηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, τον αυτοδιοικητικό τόπο του Αγίου όρους, αρχικά πηγαίνοντας στις Καρυές και μετά συνεχίζοντας στο Ρωσικό μοναστήρι.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν άριστα οργανωμένα από τους Έλληνες, αλλά και από τους Ρώσους πράκτορες, ο δε Πούτιν έδειχνε χαλαρός, χωρίς γραβάτα και ευχαριστημένος από το φιλικό περιβάλλον των Αγιοριτών μοναχών. Προσκύνησε τελώντας με ευλάβεια τους κανόνες της ορθόδοξης πίστης και παρακολούθησε τη λειτουργία μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και άλλους επισήμους. Μάλιστα του παραχωρήθηκε από τους μοναχούς τιμητικά και κατ΄εξαίρεση ο Επισκοπικός θρόνος για την παρακολούθηση της Θείας λειτουργίας. 
Το τελευταίο μέρος της επίσκεψής του ήταν προς το Ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εκεί βρισκόταν ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.

Οι μετακινήσεις, εκτός από το αεροπλάνο, πραγματοποιήθηκαν με τη θαλαμηγό, ιδιοκτησίας της Σχολής Δοκίμων, με μέτρα ασφαλείας του Λιμενικού, των Ενόπλων Δυνάμεων και των ταχυπλόων και με θωρακισμένα τζιπ, τα οποία ειδικά μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα για την υψηλή προστασία του τσάρου. Υπήρχαν επιπλέον παντού ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι, καθώς επίσης και ειδικοί φρουροί του Ρώσου Προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: