17 Ιουν 2016

Ασφαλιστικό Τραπεζών : ο αγώνας που ποτέ δεν δόθηκε

Βαρεθήκαμε να ακούμε τα τελευταία χρόνια για το Aσφαλιστικό. Ψάχνοντας όμως σε διάφορους κλάδους για την αιτία των προβλημάτων, μπορεί να διαπιστώσει ένας απλός άνθρωπος πληθώρα προβλημάτων. Προφανώς τα προβλήματα-τότε, όχι τώρα-κουκουλώθηκαν, με διάφορα προσχήματα.
Για παράδειγμα, ο κλάδος των Τραπεζουπαλλήλων που πάντα είχε υγιή ταμεία, γιατί ξαφνικά καταβαραθρώθηκε? Ή μήπως δεν ήταν τόσο ξαφνικό.
Υπογραφές εύκολες, από την εποχή του ανεψιού Καραμανλή και μετά, αλλά και τοποθετήσεις Προέδρων ταμείων, αρεστών στη κυβέρνηση και χαλαρών στη Διοίκησή τους, έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα που βιώνουμε.
Έστω όμως και εκ των υστέρων, αναρωτιέται κανείς γιατί οι σούπερ συνδικαλιστές δεν υπερασπίστηκαν τους υπαλλήλους που τους ψήφισαν, αλλά τους χρύσωναν το χάπι με τη γνωστή συνδικαλιστική ρητορεία και τις ψεύτικες κορώνες. Ειδικά, ο άλλοτε κραταιός χώρος των Τραπεζών, γιατί αδρανοποιήθηκε τόσο πολύ, ως προς τους απλούς υπαλλήλους, αδιαφόρησε επί της ουσίας και δεν έκανε ούτε μια φιλότιμη προσπάθεια εναντίωσης στην επερχόμενη λαίλαπα?

Τελικά ηττήθηκαν ή υποψιάζομαι ότι θέλησαν να ηττηθούν, μπορεί με κάποιο αντίτιμο, γιατί δωρεάν σ΄αυτούς αποκλείεται, δεν το πιστεύει ούτε ο τελευταίος αφελής σ΄αυτή τη χώρα. Μερικοί έντιμοι, όπως ήδη γράψαμε εδώ, πριν λίγες ημέρες έφυγαν βροντερά από τους χώρους στους οποίους ανήκαν, προσπερνώντας τη σαπίλα του συνδικαλιστικού χώρου, που κάποτε ορθώς λεγόταν κίνημα.

Σε άρθρο της η διαδικτυακή news247/16.12.2015, το οποίο και παραθέτω σε τμήμα του-ολόκληρο εδώ-αναφέρει τα εξής, υπό τον τίτλο "Ο ρόλος της ΟΤΟΕ στις Τράπεζες" :

"Η παντοδυναμία της ΟΤΟΕ σε συνεργασία με τους επιμέρους συλλόγους των τραπεζών, προερχόταν από τον έλεγχο της ψήφου ενός μεγάλου μέρους των τραπεζικών υπαλλήλων-ψηφοφόρων, που έφτασε κάποτε να υπερβαίνει τις 60.000. Η δύναμή τους, τους έδινε τη δυνατότητα της συναλλαγής και τους εξασφάλιζε την υποχωρητικότητα των πολιτικών και των διοικήσεων που διόριζαν οι ίδιοι και που επέτρεπε στους συνδικαλιστές να εκμεταλλεύονται χωρίς κανένα περιορισμό και για δικό τους όφελος όλο τον τραπεζικό χώρο, όχι μόνο στις καθημερινές τραπεζικές εργασίες, αλλά αρκετές φορές επηρεάζοντας και μεγάλα στρατηγικά θέματα!"

Το ερώτημα είναι, εάν οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να τους ψηφίζουν και με ποιο αντίτιμο. Γιατί αντίτιμο υπέρ των συνδικαλιστών που πούλησαν το "ποίμνιό" τους, πάντα θα υφίσταται καλά κρυμμένο, σίγουρα ένοχο και ιδιοτελές.
Άρθρο Μ.Γ.Δ
Πηγή news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: