24 Ιουν 2016

BREXIT και ξερό ψωμί για τους "Ηνωμένους Βασιλιάδες"!

Τελικά η σκληρή, Γερμανοκρατούμενη και δήθεν Ευρωπαική πολιτική, αποτυπώθηκε στην ισχυρή ψήφο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαική Ένωση. Η κατ' ευφημισμόν Ένωση, κατάφερε να διώξει μια πραγματικά εύρωστη χώρα και θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες πίσω από αυτό το δημοψήφισμα, με ειλικρίνεια εκ μέρους της Ευρώπης.
Η στερλίνα συνεχίζει την πτώση της και βρίσκεται στο -11% έναντι του δολαρίου στο 1.4467 και στο -12% έναντι του γεν στα 138.08 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολλαρίου θυμίζει, σύμφωνα με το Bloomberg, τα επίπεδα του 1985. 
Οι Ασιατικές αγορές, που ανοίγουν πρώτες, πέφτουν, αλλά αυτό σίγουρα ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση στο αποτέλεσμα, πιθανόν πρόσκαιρη.


Από την άλλη πλευρά, κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων που έδειχναν τις τελευταίες ημέρες να προηγείται το Bremain, ίσως να ήθελαν να επηρρεάσουν όσο μπορούσαν τους ψηφοφόρους. Χαρακτηριστική πριν από λίγο, προς τους δημοσιογράφους, ήταν η φράση του Nigel Farage, υπέρμαχο της εξόδου : "We are winning this war".
Το αποτέλεσμα προοιωνίζει ότι μετά από τις 23 Ιουνίου, ίσως να χαράζει μια άλλη ημέρα, ένα διαφορετικό μέλλον για τη Μεγάλη Βρεττανία και για την Ευρώπη. 
Απόψεις:Μ.Γ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: