10 Ιουλ 2016

Ιστορία

10 Ιουλίου
138 Πεθαίνει ο Αδριανός, Ρωμαίος αυτοκράτορας. Η Πύλη του Αδριανού, ήταν έργο τιμητικό επί των ημερών του.
1509 Γεννιέται ο Ιωάννης Καλβίνος, θεολόγος, μεταρρυθμιστής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και εξέχουσα μορφή στη Δυτική θεολογία.
1856 Γεννιέται ο ιδιοφυής Νίκολα Τέσλα, Σέρβος μηχανικός και φυσικός με σπουδαία συνεισφορά στην επιστήμη του ηλεκτρομαγνητισμού και στην παγκόσμια φυσική επιστήμη.
1871 Γεννιέται ο Μαρσέλ Προυστ, Γάλλος συγγραφέας, κριτικός και ένας από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ου αιώνα. (Θαν. 1922)
1888 Γεννιέται ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, τα έργα του οποίου διακρίνονται από το ρεύμα του υπερρεαλισμού.
1921 Γεννιέται ο θρυλικός πυγμάχος, Ιταλικής καταγωγής, Jake LaMotta, του οποίου η ζωή έχει γίνει ταινία.
1940 Β΄Παγκόσμιος πόλεμος:Ξεκινά η μάχη της Αγγλίας, η οποία είναι μια σειρά βομβαρδισμών των Γερμανικών δυνάμεων και θα διαρκέσει τελικά 3,5 μήνες-The Battle of Britain-
1943-Η απόβαση στη Σικελία των Συμμαχικών δυνάμεων
1943 Οι συμμαχικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, αποβιβάζονται στο νησί της Σικελίας-Sicily. Τις συμμαχικές δυνάμεις αποτελούν οι Αγγλία, Αμερική, Καναδάς και οι Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές ήταν οι πρώτοι που προσγειώθηκαν στις 9.10 μ.μ. βράδυ, κάτω από την εντολή του John Cerny. Κατευθύνθηκαν νότια και δυτικά και μέσα σε 3 ημέρες έλεγχαν μεγάλο μέρος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: