15 Ιουλ 2016

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας

Φορτηγό με ταχύτητα, πέφτει πάνω σε κόσμο στο παραλιακό δρόμο της Νίκαιας και όπως μεταδίδουν τα Γαλλικά Μ.Μ.Ε, μέχρι τώρα υπάρχουν τουλάχιστον 77 νεκροί και 150 τραυματίες. Τρομοκρατική επίθεση δείχνουν όλα τα στοιχεία, καθώς στο φορτηγό βρέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα, αφού οι αστυνομικοί είχαν σκοτώσει τον οδηγό. Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Γαλλία είχαν βγει έξω να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων, καθώς γιόρταζαν την εθνική γιορτή-ημέρα της Βαστίλλης.

Το φορτηγό των τζιχαντιστών
H Γαλλία ζει ένα νέο εφιάλτη. Αυτή την φορά το σκηνικό του τρόμου έχει στηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική γιορτή της Γαλλίας. Αυτό που ακολούθησε δεν το χωράει ανθρώπου νους. Πολίτες που ανυποψίαστοι ήταν στους δρόμους αυτό το βράδυ της 14ης Ιουλίου και ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να ξεφύγουν. Υπήρχε αίμα παντού.
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα και ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι συγκλονιστικές. Το ίδιο και οι εικόνες που φτάνουν από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιστρέφει στο Παρίσι εσπευσμένα από την Αβινιόν όπου βρισκόταν και συγκάλεσε ήδη έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: