31 Ιουλ 2016

Guardian : Άμεσος ο προσφυγικός κίνδυνος για την Ευρώπη

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας, που κάνει λόγο για «συναγερμό στα νησιά του Αιγαίου», καθώς αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων μετά από τα γεγονότα στην Τουρκία. Οι Ελληνικές αρχές σε αρκετά νησιά στο Αιγαίο, έχουν καλέσει για λήψη επειγόντων μέτρων, για να αποτραπεί η αυξανόμενη ροή προσφύγων από την Τουρκία, σημειώνει η Βρετανική εφημερίδα.
Μετά από την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης στην Τουρκία, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν σε Ελληνικά νησιά. Με την τουριστική περίοδο στην κορύφωσή της, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε πριν από δύο ημέρες ότι χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρκής και εμφανώς αυξανόμενη ροή προσφύγων.

Μάλιστα, ένας διασώστης που εργάζεται στη Λέσβο, ανέφερε ότι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο νησί έχουν αρχίσει να θυμίζουν τις ημέρες πριν από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό των μαζικών αφίξεων προσφύγων. Όμως, αυτή η συμφωνία, που παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, απειλείται σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: